Sport

2009.10.30. 03:28

Szivacskézilabda a kiindulópont

Dunaújváros - Nagyszabású rendezvény ért véget kedden Dunaújvárosban. Az Üstökös Kupán az ország minden részéből ezer gyerek kézilabdázott három napig.

Jankó Árpád

- Örülünk, hogy a gyerekek, a szülők, a szakemberek jól érezték magukat nálunk. Négyszáz résztvevőnek kellett három kollégiumban szállást biztosítani, a többiek minden nap utaztak, vagy dunaújvárosiak voltak. Az étkeztetést pedig a Fészek Étterem végezte. Nagyon sok mérkőzés szerepelt a műsorban, így kisegítőként Bács-Kiskun megyéből is érkeztek játékvezetők. Persze akadt néhány probléma is, amelyből a jövőre nézve levonjuk majd a tanulságokat. Például a szülői jelenlét, a családias hangulat sem mindig bírt jótékony hatással a gyerekek produkciójára. Jövőre is tervezzük az Üstökös Kupát. A mostaniért pedig minden segítőnknek köszönet.

Takács Józsefné edző elsősorban a szakmai tapasztalatokat gyűjtötte össze. Akadt pozitív és negatív is.

- Óriási dolog, hogy minden csapat legalább négy-öt mérkőzést játszhatott. És nagyszerű színvonalú találkozókat is láthattunk. Jövőre talán kevesebb korosztállyal kellene a kupát meghirdetni, s a napi műsorban a csúszásokat kellene megszűntetni. Viszont minden elismerést megérdemelnek az indulásukért az iskolai csapatok, hiszen kétségtelen, az egyesülettel bíró gárdák jóval színvonalasabb játékra voltak képesek, és ez nem vette el a kedvüket. Vagyis voltak nagyobb különbségek a produkciók között. Ami látható: jó úton halad az utánpótlás-nevelésünk. Az pedig előny, hogy több helyen már a picik is játszanak, szivacskézilabdáznak. Ezt minden iskolában minél hamarabb el kellene kezdeni.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!