Sport

2009.05.09. 02:29

Sok drogmentes kapitány

Dunaújváros - A Drogmentes Maraton futói tegnap a városban vendégeskedtek, a főtéren gyerekek sokasága tett fogadalmat: megígéri, nem használ kábítószereket a jövőben.

Gallai Péter

Hetekkel ezelőtt Budapestről immár nyolcadik alkalommal indult a Drogmentes Magyarországért Maraton mezőnye, hogy az ország összes megyéjén áthaladva, több ezer kilométert megtéve, így hívja fel a figyelmet a drogok veszélyeire. A karaván pénteken Dunaújvárosba érkezett, a Városháza térre is több száz gyereket vártak a szervezők. S valóban, a délelőtt folyamán benépesült a tér, ahol a színpadon különböző produkciók szórakoztatták a lurkókat. De a pódiumra lépett többek között Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezetője és Pintér Attila, a bírkozó szakosztály elnöke is. Ám a legnagyobb ováció nem őket, hanem a mozgalom mellé állt számos híresség egyikét, az olimpiai bajnok bírkozót, Növényi Norbertet fogadta.

A gyerekek egyszerre így előtte tették le a drogmentes kapitány esküt, amelyben hét pontban vállalták, hogy jó példával járnak társaik előtt. Minderről névre szóló oklevelet is kaptak az ünnepi fogadalomtétel után. Az esemény zárásaként pedig mindeki felkerekedett, és a főtér körüli futással bekapcsolódtak egy rövidke táv erejéig a maratoni futásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!