Sport

2009.05.30. 02:29

Röplabda: több volt bennük

Dunaújváros - Elbúcsúztak a bajnoki szezontól a Dunaferr SE férfiröplabdázói. A csütörtöki évzárót követően Ruffing Péter vezetőedző értékelte együttese elmúlt évi teljesítményét.

Dunaújvárosi Hírlap

- Tavaly nyáron több játékos is távozott a klubtól, akik közül Tóth Tibor és Szabó Gábor pótlása jelentett nehézséget. Jöttek a fiatalok, akik közül a tizenkilenc éves Tóth Andrásnak kellett pótolnia feladó poszton Szabót. A bajnokságban, és a Magyar Kupában a legjobb négy közé kerülést céloztuk meg. A szezon elején nem is volt probléma, hiszen az alapszakaszt a második, a középszakaszt a harmadik helyen zártuk. Keserű pirulát jelentett viszont a MAFC elleni vesztes páros csata, ahol az első mérkőzésen hazai pályán meccslabdáról veszítettünk, majd idegenben is kikaptunk, így nem jutottunk az elődöntőbe.

- Milyen szakmai okokra vezethető vissza ez a váratlan kudarc?

- Az egész szezonban nem volt egyenletes a csapat teljesítménye. Nem volt egy stabil mag, akikre folyamatosan építeni lehetett volna. Sokszor változott a kezdőcsapat összetétele. Nem volt igazi vezér a pályán, aki a holtpontokon átlendítette volna a társaságot. Egy-egy hiba, játszmavesztés után teljesen leblokkoltunk.

- Egy egységes gárda túl tud lépni a nehéz szituációkon...

- Sajnos voltak széthúzások a csapaton belül, amit nem tudtunk igazán kezelni. Több új embernek nem sikerült beilleszkednie, pozícióharcok, széthúzások voltak az öltözőben, így nem alakulhatott ki igazi közösség. Ebben mindenkinek megvan a maga felelőssége.

- Összességében miként értékeli az évet?

- Nem vagyok elégedett a felnőttekkel, mert induláskor úgy nézett ki, több van bennük, de tudomásul kell venni, az érési folyamat hosszab időt vesz igénybe. A szakosztály utánpótlás-csapatai viszont a hazai élmezőnyhöz tartoznak.

- Hogyan tovább?

- Az anyagi lehetőségeink szerint szeretnénk együtt tartani a csapat magját, és ha szüksége van rám a szakosztálynak akkor én is folytatom a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!