Sport

2010.06.02. 02:27

Pofonok éjszakája

Dunaújváros - Látványos és izgalmas küzdősport gálát rendeznek szombaton a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában, ahol K-1, MMA és profi box csatákat láthat majd a nagyérdemű.

Gallai Péter

- A tavalyi verseny után úgy gondoltuk, van igény a folytatásra, így a ring legjobbjai ismét összecsapnak Dunaújvárosban. Azt hiszem nem lesz idő unatkozni, hiszen K-1, MMA és profi box meccsek is lesznek, azaz több műfajt is láthat a közönség. Abban pedig szinte biztos vagyok - ismerve a fellépőket - , hogy K.O. nélkül nem telik el majd az este. A főiskola sportcsarnoka elrendezése folytán a nézők közelebb lesznek a ringhez, mindkét oldalon van lelátó. Nagyjából ezerkétszáz néző tud bejutni, érdeklődésből nincsen hiány, vidékről is érkeznek rajongók. Az esemény rangját jelzi, hogy a Sport1 televízió is forgat a helyszínen.

Az est során szinte minden párban lesz dunaújvárosi harcos, külön kiemelendő, hogy profi boxban hölgyek is összecsapnak, a hazai Hassza Erzsébet az erdélyi Fogarasi Hajnalkával bunyózik majd.

Rozman István a többi párosításról is szót ejtett. Az est főmeccse a román Daniel Mocanu és Mihalik György csatája lesz, a győztes a K-1 WPKC nemzetközi bajnoki övével távozhat. Külön érdekessége a harcnak, hogy civilben mindkét fiú rendőrként szolgál. Ráadásul tavaly Romániában Mihalik nyert, így az ellenfélnek van miért oka a törlesztésre. Ebben a műfajban még Lengyel Olivér - Czobor Zsolt, Péter Milán - Kerecsényi Gergő, Meszlényi Sándor - Dudás Zoltán, Pallós László - Domján Róbert párosítások lesznek.

Profi boxban áll kötelek közé Polster Psicho Tamás, a dunaújvárosi Ring Mix Promotion képviselője a WPBO cirkálósúlyú Európa-bajnoki övéért küzd meg a román Liviu Ungureanuval. -

Polstert egyébként így jellemezte Rozman István:

- Psicho becenevéhez hűen viselkedik a harctéren, nem ad, de nem is kér kegyelmet senkitől. Amennyiben az egykori iskolázott tha-box versenyző megszokott, látványos stílusában kezd a román fiú ellen, akkor nehéz lesz őt megállítani. Ebben a műfajban lesz látható még Kövesdy Balázs és Kovács Richárd csatája, valamint Czene László és Sipos Péter összecsapása.

Első alkalommal rendeznek K-1 MMA magyar nagydíjat is, a kevert harcművészetben a két nyolcvan kilogrammos elődöntőt Pethes Viktor - Soltész László, valamint Asztalos János - Pap Sándor vívja egymással.

Soltész amúgy bombaformában van, a debreceni harcos mérkőzésein alig egy menet alatt leamortizálja akutális ellenfeleit. K-1 super fightben láthatjuk még Szilágyi Richárd és Kulacsik Mirko, majd Szűcs István és Vulics József mérkőzését is.

A gálára olyan sztárvendégek is jelezték érkezésüket, mint a profi ökölvívás szinte minden létező címét begyűjtő Kovács Kokó István, Nagy Csonttörő János, valamint az olimpiai ezüstérmes bírkozó, az MMA Európa-bajnok Bárdosi Sándor.

Címkék#k1#mma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!