Sport

2011.08.06. 15:26

Mix-váltó, vegyes érzések

Székesfehérvár - Pénteken szünnap volt a megyeszékhelyen megrendezett öttusa ifjúsági A Európa-bajnokságon. A 18 éves versenyzők élvezték a szabadnapot, "aktívan" pihentek, hiszen a városban sok felé lehetett látni futni srácokat, lányokat.

Silye Sándor

A felnőtt vezetőket, szakvezetőket a házigazda Etyekre vitte, ahol megkóstolhatták az etyeki borvidék nedűit. A vendéglátó az a Kertész Zoltán volt, aki (jóval) korábban maga is öttusázott, és éppen az Alba Volán SC-ben. Az olaszok véleménye szerint is kiváló termékekkel találkozhattak, ezt mondta a fehér borokat kedvelő itáliai, de a vörös borokat pártoló is pozitívan nyilatkozott a borokról.

Szombaton az úgynevezett mix-váltók viadalát rendezték meg. Összesen 12 két fős csapat kezdte a napot a Köfém-sportcsarnokban kialakított vívóteremben. A magyar színeket a székesfehérvári Alba Volán SC versenyzője, Hada Noémi a KSI-s Horváth Norberttel képviselte. Tudjuk, az első tusa, a vívás sok esetben meghatározza az egész napot, lényeges a megszerzett pont (hiszen az ellenfelektől lehet elcsenni azokat az asszók során), de a pszichének is sokat számít a jó kezdés. A magyarok nem kezdtek rosszul, a hatodik legtöbb pontot gyűjtő egység volt az övék (804 ponttal). E szám fontosságát az olaszok tették kétségessé, mert bár ők nyerték a vívást (972), de a végén meg kellett elégedniük az 5. hellyel.

Az uszodában még eredményesebb versenyzést produkált Noémi és Norbi, a negyedik legjobb időeredmény volt az övék (1336), nem sokkal lemaradva a győztes ukránok mögött (1348). A záró versenyben a kombinált számban aztán a beloruszok és az oroszok "arattak", utóbbiak voltak a legjobb "kombájnozók" (2268), nem sokkal maradtak el tőlük az oroszok (2196). Sajnos a magyar párosnak nem ment, a 10. helyet szerezték meg (1876), és összetettben is itt végeztek.

A végeredmény: 1. Oroszország (Spas, Miscsenko) 4474, 2. Belorusszia (Masejkava, Biruk) 4446, 3. Lengyelország (Maliszewska, Masiak) 4404, ... 10. Magyarország (Hada, Horváth) 4016.

Vasárnap a klasszikus váltókkal véget ér az Európa-bajnokság. A női csapatban a már Európa-bajnok Zics Adrienn tagja az együttesnek Fehérvárról, míg a fiúknál csak székesfehérváriak versengenek majd az érmekért.

Címkék#öttusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!