Sport

2009.09.29. 02:29

Mindenhol az élen

Dunaújváros - A DAB jégkorongcsapata vasárnap lapzártánk után játszott a Vasas Stars-szal. Kemény, olykor szikrázó mérkőzésen az Acélbikák 2-0-ás győzelmet arattak, és vezetik a tabellát.

Agárdy Csaba

DAB.Docler: Sevela - Hegyi I Á., Pozsgai, Kiss Á., Galanisz, Azari, Tőkési, Lencsés, Magosi (1), MacSweyn 1, Korol 1 (1), Fisera, Orbán, Papp V., Szilassy, Borsos, Kiss D., Erdélyi P., Győri, Papp Cs., Horváth G. Edző: J. P. MacCallum.

Vasas: Rajna - Kangyal, Sille, Fodor Sz., Strenk, Wéber, Svasznek, Szajbert, Gergely Cs., Holéczy, Szappanos, Szirányi, Fodor Cs., Sándor, Gröschl, Maszlov, Somogyi, Virág Cs. Edző: Glenn Williamson.

Kiállítások: 12 percvégleges kiállítás (Fisera), illetve 18 perc.

Az, hogy a DAB csapata az elmúlt időszakban sikeresen szerepel, a nézőszámon is meglátszott, mert legalább kétszázzal többen voltak kíváncsiak a csapatra, mint egy héttel korábban az Újpest ellen. Az Acélbikák ezúttal nem játszottak kimondottan jól, de most is nagyot küzdöttek, és megérdemelten nyertek két góllal. Jó jel, hogy ezúttal a második sor hozta a meccset, mivel az elsőt egy kicsit kivették a játékból a vendégek. Vagyis: a DAB mindegyik ötös fogatára számítani lehet, nem beszélve arról, mi lesz, ha felépül Jonkl és Mestyán is.

A mérkőzésen Fiserát ismét véglegesen kiállították, amikor a 49. percben egy kézlegyintéssel elintézte a Vasas Stars egyik verőemberét, Fodor Szabolcsot. Fisera három végleges kiállításnál és kilencvenegy perc büntetésnél tart, de ezért a dunaújvárosi szurkolók nem haragszanak rá, amit bizonyít, hogy vasárnap este is a közönség Fisera, Fisera rigmusa mellett mehetet az öltözőbe.

A DAB legközelebb pénteken játszik, akkor az Újpestet fogadja 18 órakor.

A MOL Liga állása: 1. DAB.Docler 6 mérkőzés/14 pont, 2. FTC 7/10, 3. UTE 4/9, 4. Csíkszereda 4/6, 5. Vasas Stars 5/6, 6. Brassó 4/5, 7. Miskolc 6/4.

Az OB I állása: 1. DAB 4/11, 2. Vasas 5/6, 3. FTC 5/6, 4. Miskolc 4/4, 5. UTE 2/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!