Sport

2016.11.06. 19:35

Megnyerték a kupaselejtezőt - A dunaújvárosi vízilabdázók egyből az elődöntőbe jutottak

Szentes - A Magyar Kupa selejtezőjében szerepelt szombaton a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda együttese. A szentesi csoportban mindkét meccsüket megnyerték a lányok, így első helyezettként bejutottak a legjobb négy közé.

Gallai Péter

A csapat szerdán a Honvéd otthonában játszik bajnoki meccset, majd november 16-án 16 órától televíziós meccsen a címvédő Újpesttel találkoznak hazai medencében. November 23-án a BVSC elleni rangadó következik, ezzel zárul a bajnokik idei sora. December első hétvégéjén pedig jön a nemzetközi porond, az Euroliga dunaújvárosi csoportselejtezője.

Az első, kötelező feladatot sikeresen abszolválták szombaton Mihók Attila tanítványai Fotó: Ady Géza

Három helyszínen rendezték meg a hétvégén a kupasorozat első selejtezőkörét, a BVSC, a Szeged és a Szentes rendezésében. A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics gárdája utóbbi helyszínen ugrott medencébe, ahol a házigazda mellett az Eger volt még Mihók Attila csapatának ellenfele.

Az első meccsen az Egerrel edzettek egy jót a lányok, ezzel felvezetve a délutáni, már nehezebbnek ígérkező folytatást.

DUE-Maarsk - Eger 20-7 (7-2, 4-2, 2-1, 7-2)

DUE-Maarks: Kiss A. - Szilágyi 4, Somhegyi 2, Vályi V. 3, Mchunu 2, Vályi F. 1, Garda. Csere: Kasó (kapus), Lara Luka, Gurisatti 5, Horváth 3, Brezovszki, Huszti D., Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

Eger: Aranyi - Miklós 1, Parkes 3, Jenes, Ráski, Tóth, Szűcsné, Tóth. Csere: Pap 3, Hornyák, Szilágyi, Molnár, Puskás, Kocsis. Vezetőedző: Kelemen Attila.

A nap soron következő találkozóján a Szentes 18-8-ra nyert az Eger ellen, így az utolsó összecsapás volt hivatott dönteni arról, hogy egyenes ágon ki jut be a legjobb négy közé, az elődöntőbe. Egyébként a kiírás szerint a csoportok három másodikja egy újabb körben dönti el, hogy kié lesz az egy fennmaradó hely.

Szentes - DUE-Maarsk 7-12 (1-2, 2-4, 1-4, 3-2)

Szentes: Lekrinszki - Hevesi 1, Mihály 2, Farkas 2, Urvári, Tóth 1, Kövér-Kis 1. Csere: Makai, Sebők, Pantovic, Kozár, Rybanska. Vezetőedző: Tóth Gyula.

DUE-Maarsk: Kasó - Menczinger 3, Szilágyi, Gurisatti 2, Slagter 1, Vályi F., Somhegyi 2. Csere: Kiss (kapus), Huszti D. Mchunu, 2, Horváth, Garda 1., Vályi V. 1.

- Szombaton Magyar Kupa selejtező volt Szentesen, ahol játszottunk az Eger és a Szentes csapata ellen. Mindkét meccsen győztesként végeztünk, tehát a következő forduló már a döntőbe jutásért fog menni. Imádom ezt az időszakát az évünknek, hiszen ilyenkor nagyon sok mérkőzés, rengeteg játék van, amiért tulajdonképpen egész szezonban edzünk és készülünk - fogalmazott az egyesület honlapjának Huszti Dóra.

A többi helyszínen az alábbi eredmények születtek. A-csoport, Szőnyi út: 1. BVSC-Zugló Diapolo 6 pont, 2. UVSE II 3 pont, 3. Tatabánya 0 pont. A BVSC az elődöntőbe, a Tatabánya pedig a következő körbe jutott, mivel az Újpest két csapattal indult.

B-csoport, Szeged: 1. UVSE 6 pont, 2. Szeged 1 pont (27-32), 3. Honvéd 1 pont (20-35). Az UVSE az elődöntőbe, a Szeged pedig a következő körbe jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!