Sportvilág

2013.09.10. 18:59

Kovács István és Szántó Imre lemondott tisztségéről az ökölvívó szövetségben

Kovács István olimpiai bajnok és Szántó Imre mesteredző lemondott a Magyar Ökölvívó Szövetségben (MÖSZ) betöltött tisztségeiről és az ezekkel kapcsolatos feladatokról a szervezet keddi ülésén.

MTI

Kovács István arról tájékoztatta az MTI-t, hogy lemondásukat egészen addig fenntartják, amíg az elnök személye és az elnökség összetétele nem változik.

Az 1996-os atlantai olimpián aranyérmes Kovács István a szövetség tiszteletbeli elnöke volt, valamint a profi szakágat vezette.

"Kokó a közte és köztem, illetve az elnökség között évek óta húzódó ellentét miatt jelentette be ma a lemondását, amelyet a MÖSZ elnöksége egyhangúlag elfogadott - nyilatkozott az MTI-nek a szervezetet 1996 óta vezető Csötönyi Sándor. - Mivel hónapok óta tudtunk a szándékáról, senkit sem ért meglepetésként a döntés bejelentése, amelyre azért most került sor, mert az elnökség a nyáron nem ülésezett."

A MÖSZ elnöke hozzátette, Szántó Imre szintén hónapokkal ezelőtt jelezte már szándékát, de hivatalosan ő is csak ezen az ülésen tudta közölni a döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!