Sport

2013.12.02. 14:17

Könnyed rácalmási győzelem

Rácalmás - A Fejér megyei férfikézilabda-bajnokság múlt heti fordulójában a Rácalmás hazai pályán kiütötte a Martonvásárt (37-20).

Jankó Árpád

A Fejér megyei férfikézilabda-bajnokságban komolyodik a harc a dobogós helyekért. A Sárbogárd, a DAC és a Rácalmás az esélyes az éremszerzésre. A hétvégén a Rácalmás együttese a Martonvásárt fogadta hazai csarnokban, és hozta is a kötelezőt. A Martonvásár csapata, ahogy azt várni lehetett, súlyos vereséget szenvedett a Rácalmás együttesétől.

Benke Roland (31) lerohanások után sorozatban dobta a gólokat a rácalmási kapuba. Fotó: Ónodi Zoltán

Rácalmás - Martonvásár 37-20 (20-7)

Arany János Általános Iskola, 60 néző. Vezette: Besszer V., Puszta P.

Rácalmás: Takács – Benke 6, Olaj 6 (3), Farkas 3, Somogyi, Horváth 8, Tóth 6. Csere: Gál (kapus), Hajdók 4, Pesei 2, Hevesi, Rosta 2. Edző: Princzes Attila.

 

A rácalmásiak kidolgozott koreográfiája eredményesnek bizonyult. Kemény, agresszív védekezést követően labdaszerzés, utána azonnal indítani, legtöbbször a gyors Benke Roland szélsőt, ő pedig lerohanásokból könnyű gólokat szerzett. Ez a hatásos taktika már a az első negyedóra végén komoly előnyt hozott: 12-4. A martonvásáriak meglehetősen tanácstalanul adogattak a hazai felállt fal előtt. Nem kockáztatott sokat a hazaiak edzője, amikor a fordulást követően a második sorát küldte pályára. Igaz, több technikai hiba is becsúszott, a koncentráció is lankadt a hazaiaknál, de azután az egyetlen kapusát a Martonvásár gárdája piros lappal elvesztette, így arra sem volt esélye, hogy szorosabbá tegye a találkozót. A hazaiak közül többen is dicséretes játszottak.Többek között Tóth, Benke, Horváth, Olaj, de kívétel nélkül minden rácalmási kézilabdázó nagy kedvvel játszott. A Rácalmás könnyű győzelmet aratott egy gyakorló mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!