Sport

2016.10.18. 18:45

Klujber Katrin volt serdülő, ifjúsági, most pedig junior válogatott

Dunaújváros - Hajlamos az ember arra - helytelenül -, hogy azzal, aki mellette, körülötte él, tevékenykedik, kevesebbet foglalkozik, mint azzal, aki nemrég érkezett hozzánk.

Jankó Árpád

Klujber Katrin itt élt eddig is velünk ebben a városban, és lett ma már az EHF Kupa-győztes első osztályú női kézilabdacsapatnak kihagyhatatlan játékosa.

- Magam is belegondolok időnként, hogy sosem fogom elfelejteni, hogy az EHF Kupa döntőjének a hajrájában szerepelhettem három percet. Irtózatos feszültség volt bennem. Kupagyőztes lettem! Ez örök emlék marad.

- Ma már több időt kap a szélső játékra. Sokat fejlődött, stabil csapattag.

- Magam is érzem, hogy javult a játékom, amit az edzőkön kívül a társaknak is köszönhetek. Sokat segített, bátorított Bulath Anita, most pedig Kovács Anna. Nagy szélső példaképem pedig Balogh Bea és Bódi Bernadett. Csoda volt a játékuk. Egy szélsőnek sokat kell futni, benne vannak a különböző figurákban is, de a beugrásnál, a lövés előtt nincs sok gondolkodási ideje. Most már kapok jócskán lehetőséget a mérkőzéseken, tehát mindezeket élesben tudom gyakorolni.

Klujber Katrin a csapatból először kapott jutalmat a közönség előtt, mint a mérkőzés legjobbja Fotó: Zsedrovits Enikő

- Milyen vérmérsékletű játékos? Ideges, nyugodt? Kívülről úgy látszik, most már a rutinszerzést igazolja, hogy nem vacillál, hanem bátran végrehajtja azt a mozdulatot, amit kigondolt. És ezek szerencsére egyre nagyobb százalékban bejönnek...

- Persze, főleg a kezdetekkor volt bennem feszültség, de nem vagyok izgulós típus. És ha egyre több lehetőséget kapok az edzőimtől a szereplésre, annál inkább merészebb vagyok a játékban.

- Öt mérkőzés, tíz bajnoki pont, ma pedig a másodosztályú Tökölhöz utazik a csapat Magyar Kupa-mérkőzésre...

- Nagyon sokat készültünk a bajnokságra. Irgalmatlanul kemény alapozás van mögöttünk, de az eddigi találkozók bizonyítják: megérte. Minden mérkőzésünk hajrájában is frissen kézilabdázunk. A mai tököli kupamérkőzésre külön nem készültünk, de természetesen a cél a továbbjutás. Egészen biztos, hogy ma a fiatalok több lehetőséget kapnak a játékra. A jövő héten, október 28-án pénteken 17 órakor Vácott játszunk tévés találkozón, majd november 5-én 13.30 órakor - ez is tévés meccs lesz - Kisvárdán lépünk pályára. Mindkét mérkőzés nagyon nehéz lesz, de alaposan felkészülünk belőlük, és mindent megteszünk a két pont megszerzéséért.

- Úgy legyen! Most pedig gratulálok a Budaörs elleni mérkőzés legjobbjának, aki jutalomban részesült először a közönség előtt.

- Rögtön a találkozó után hirdettek eredményt, tehát nem tudtam róla, de nagyon boldog voltam. Szembe nézhettem az állva tapsoló közönséggel. Köszönöm nekik!

Klujber Katrin tizenhét éves, dunaújvárosi születésű, édesanyja is kézilabdázott. Unokanővérével, Grosch Viviennel egy csapatban játszanak. Takács Józsefné Gyöngyi néni öt évig, Meggyes Rita két évig volt az edzője. Utána az ifiben Rapatyi Tamáshoz került. Most György László és Zovko Zdravko az edzői.

Serdülőként rövid ideig irányító volt, majd lövőként játszott, de ő a szélső posztot kedvelte meg. Serdülő, ifjúsági, junior válogatott, EHF Kupa-aranyérmes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!