Sport

2009.10.30. 03:29

Kijózanító kupakudarc

Dunaújváros - A sikeres bajnoki szereplést követően, a Magyar Kupa második fordulójának első mérkőzésén a Kazincbarcikától nagy pofont kapott a Dunaferr SE férfiröplabda-csapata.

Gróf András

Dunaferr SE - Vegyész RC 2:3 (-22, 23, 26, -18, -15)

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Tomanóczi, Lukács, Baróti, Hatvany A., Bokor E., Pápai (liberó). Csere: Dávid, Szűcs, Gelencsér S., Szabó B., Tóth G. Vezetőedző: Ruffing Péter.

Rendkívül motívált, jó fizikai adottságokkal rendelkező, fiatal kazincbarcikai együttes érkezett Dunaújvárosba, amely az első játszmában végig fölényben játszva szerezte meg a vezetést. A hazaiaknak végig problémájuk volt a támadásvezetéssel és a blokkal. Az egyenlítést követően a harmadik szettben taktikusabban nyitott a Dunaferr, és precízebb lett a támadójátéka is, így szoros csatában sikerült fordítani. Ekkor többen azt hitték, megvan a mérkőzés. A nagy mellény miatt azonban a játék minden elemében zsinórban rontottak a hazai játékosok. A barcikaiaknak nem sokat kellett tenniük a játszma megnyeréséért. A döntő szettben négy ponttal elhúztak a vendégek, de Bokor Elek feljavult sáncjátékának köszönhetően sikerült az egyenlítés. Akár meccslabdáig is eljuthatott volna a Dunaferr, de a feladások rendre rosszul sikerültek. Nem lesz egyszerű dolog kiharcolni a továbbjutást a kazincbarcikai visszavágón.

Ruffing Péter: - Bebizonyosodott, hogy nem lehet az előző heti jó teljesítményből megélni. Több játékosunknak nagyobb volt az arca , mint a tehetsége. Egyedül Tomanóczit lehet dicsérni, aki végig jól játszott, de a fiatalok most nem voltak partnerek. A csatát persze nem adjuk fel.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!