Sport

2012.05.23. 13:52

Gulyás István megszerette a csapatot, jó szívvel megy el

Dunaújváros - Gulyás István, a Dunaújvárosi Regale Klíma női kézilabdacsapatának edzője elköszönt. Ősztől a Vác szakvezetőjeként folytatja munkáját. Egy bajnoki évet kapott a sorstól nálunk, Dunaújvárosban.

Jankó Árpád

Gulyás István százszoros magyar válogatott, a Veszprém egykori átlövője, irányítója, kilencszeres magyar bajnok, tizenegyszeres Magyar Kupa-győztes. Négy és fél évet dolgozott Kuvaitban, s hazajövetelekor, alig, hogy kicsomagolt, máris akadt állása.

- Szerencsém volt, de hálás is vagyok az újvárosi csapat vezetőinek az állásajánlatért, hiszen velem zsákbamacskát vettek. Soha sem volt még női csapatom. Ez is nagy kihívás volt, meg hát vitathatatlan a hely szelleme, a dunaújvárosi csarnoknak varázsa van. Nagy egyéniségek kézilabdáztak ebben a teremben. Igaz, az is tény, hogy már rég nem a bajnoki cím közelségében játszik ez a gárda.

Először dolgozott női társasággal. Ez jelentett gondot?

- Hogyne. Követtem el hibákat. Kezdetben azt hittem, amit kérek, az magától értetődik a nőknél is. Hát nem. De hálás vagyok a rutinos Ferlingnek és Gáspárnak, akik erre fel is hívták a figyelmemet, s ezzel sokat segítettek. A figyelmeztetésükből tanultam. Mindent összefoglalva, ha ősszel egy kis szerencsénk van, akkor az ötödik-nyolcadik helyért játszottunk volna, annak ellenére, hogy nyolcszáz válogatottság távozott tavaly a csapattól, Radulovicstól kezdve Nagy Ivettig. A legnagyobb feladatot az jelentette, hogy a saját elképzeléseimre formáljam a gárdát. El is jutottunk a munka feléig. Ám ne feledjük: két nagyszerű, rutinos kézilabdázó mögött zömében a feltörekvő fiatalok sorakoztak.

Amit eredetileg terveztek, a bennmaradást, elérték. Ez elégedettséget, megnyugvást adhat...

- Valóban öröm. Nagyon megszerettem ezt a csapatot, és most fáj a szívem, hogy el kell mennem. Jó volt bejönni ebbe a csarnokba még vesztett meccs után is. Úgy távozom, hogy továbbra is tartom magamat ahhoz: hidat nem égetünk fel magunk mögött. Bármikor örömmel, nyugodt szívvel jöhetek ide vissza. Most pedig drukkolok az új dunaújvárosi csapatnak. Biztos vagyok abban, hogy amint az MTK focistái, a dunaújvárosiak is egy év alatt visszakerülnek az első osztályba. Úgy gondolom, hogy a váci felkérésem következménye az itteni munkámnak, a csapat játékának. És az is biztos: három-négy játékost gondolkodás nélkül vinnék magammal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!