Sport

2017.01.08. 20:35

Ezzel a vasárnapi vereséggel nem változott a Dunaújvárosi Acélbikák helyzete

Dunaújváros - Tovább folytatódott vasárnap a pontvadászat a MOL Ligában. A DAB jégkorongcsapata a debrecenieket fogadta.

Káldor András

Dunaújvárosi Acélbikák - Debreceni HK 3-4 hosszabbítás után (1-1, 2-1, 0-1, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Vezette: Haszonits, Wolf, Berger, Váczi.

DAB: Duschek - Hruby (1), Ölander, Azari 1 (2), Cseter 1, Dansereau 1 (1) - Ladygin, Lévai, Becze, Kaskov, Nagy - Hüffner (1), Lencsés, Borbás, Németh, Léránt - Török, Odnoga, Tanka. Edző: Heikki Mälkiä.

Egy hatpontos ki-ki meccs volt a ponttáblázat alapján a vasárnapi, mivel az alapszakasz már a hajrájához érkezett. A dunaújvárosi csapat számára igazán az volt a tét, hogy győzelem esetén ragad az alapszakasz negyedik helyére, vereség esetén viszont magára rántja a hatodik helyen álló Debrecent.

Olykor parázs pillanatok tarkították a Debrecen elleni meccset Fotó: Zsedrovits Enikő

A debreceniek első harmadban lőtt gólja ellenére biztatóan rajtolt a mérkőzés a DAB számára, sőt a második játékrész derekán már egygólos előnyt könyvelhettek el az Acélbikák. De aki a jégkorongban csak egy kicsit is jártas, az jól tudja, egygólos előny még játszi könnyedséggel behozható. Így is történt - Kosourov vette be Duschek kapuját, de szerencsére még a harmad vége előtt megjött a válasz: Cseter révén ismét a Bikáknál volt az előny (3-2).

Benne volt azonban a levegőben, hogy a Debrecen nem adja könnyen a bőrét, pláne, hogy a játékvezetés is finoman szólva inkább a vendégpálya felé tendált. Háromszor húsz perc után 3-3-at mutatott a kijelző, így jöhetett a hosszabbítás, ami vendéggyőzelmet hozott.

Nincs veszve semmi, hiszen a DAB ott lesz a MOL Liga rájátszásában, viszont az értékes negyedik helyhez vasárnap nem sikerült közelebb kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!