Sport

2012.06.04. 18:11

Értékes évet zártak

Székesfehérvár - Kezdjük a végén: az Albacomp Fehérvár kosárlabdázói bejutottak a legjobb 4 közé. Ami valójában várható is volt. Bár ha arra gondolunk, hogy a Paks csak az 5. helyen végzett az alapszakaszban, akkor még szebb ez a tény...

Silye Sándor

A bajnoki  nyitány előtt a legjobb négy közé kerülés volt a cél. A Szolnok és igazolásai alapján a Körmend mindenképpen eséllyel számolhatott azzal, hogy az alapszakaszban a felsőházban  végez. Mindenképpen meglepetést   még ha nem is döbbeneteset!   jelentett, hogy az alapszakasz végén az élcsoport sorrendje az alábbi lett: 1. Falco, 2. Albacomp Fehérvár, 3. Szolnok, 4. Körmend.  A rájátszás már más helyzet volt. Az Alba 3-0-lal kisöpörte a Körmendet, a Szolnok a Kecskemétet, a másik két továbbjutó, a Falco és a Körmend tovább játszott a Sopron, illetve a Paks ellen. A fehérváriaknak a Szolnok volt az ellenfele a döntőbe jutásért,  a Tisza-partiak   bitang erős cseresorukkal, a lepattanó csaták megnyerésével, tripla esőt zúdítva 3-0-ra nyertek. Jó lett volna legalább egy meccset hozni, de a sokkal masszívabb Szolnok nem hagyott erre esélyt. Kellemes meglepetést  - amolyan bónuszt  - jelentett, hogy  az aranyéremre sokáig esélyesnek tartott Körmend ellen 2-0-lás összesítéssel Simonék lettek bronzérmesek.
 
A felkészülés kezdete előtt kiderült:  Dzunics mester itt folytatja, Simon Balázst újabb 2 évre itt tartották, maradt Keller, Hendlein, Bódi, Somogyfoki és Madár. A légiós keresés során sokan és sokáig hitegették a vezetést. Crocker helyzete egészségi állapotán múlott, a magyar származású  Nick Fazekas Amerikából is csak  remény volt. Végül visszatért Hollis , érkezett a Pécs kiválósága, El-Amin. De center még nem volt, az utolsó pillanatban megtalálták a Sopronból elküldött próbajátékost, Chismet. Aki nem okozott csalódást. És a csapat sem. Az alapszakaszban alulmaradtak Szombathelyen, Sopronban, Kecskeméten, Pakson, és itthon a Falcótól. Ha nyernek Sopronban és itthon nem kapnak ki a vasiaktól, megnyerhették volna az első kört. Az  külön bosszantó volt, hogy csak néhány ponttal kaptak ki ezeken a csatákon. 
 


Ami a játékosokat illeti: El-Amin szerezte a legtöbb pontot 16,7-et, őt Hollis (15,3), Keller Á. (11,9), Simon (11,6), Chism 11,1), Hendlein (6,1), Juhos (4,4), Madár (4,2), Supola 4,1, Bódi (3,0) követte, míg az ifjak: Dankó, Gorzsás, Keller V. átlagosan 2,0 pontot tettek a közösbe. Ami a  játék valamennyi elemét magában foglaló  IBM-pontokat illeti, Simon volt  a legjobb 21,3-mal (31,4 perc alatt), majd a további sorrend: Keller Ákos 19,5 (27,2); Hollis 18,9 (27,1); El-Amin 18,8 (32,5); Chism 17,5 (24,3); Hendlein 10,8 (19,3); Juhos 6,3 (9,6); Supola 5,8 (15,0); Bódi 5,1 (13,2); Madár 2,6 (11,2).
 
A szerződését meghosszabbító Braniszlav Dzunicsot arra kértük, értékelje a mögöttük hagyott szezont.
 
- A célkitűzés a legjobb 4 közé jutás volt, teljesítettük, a bronzérem pluszt jelentett. Az elődöntőben a Szolnokkal nem bírtunk,   ő lett a bajnok, ismerjük el sportszerűen: jobbak voltak. Az alapszakaszban több jó mérkőzésünk  közül kiemelem a Szolnok és a Körmend elleni négy győztes csatát. A Falco elleni két vereség okozott rossz érzést, mindkétszer egy labda döntött oda. Szombathelyen az utolsó másodpercben kapott, itthon az ugyanakkor kihagyott tripla miatt veszítettünk. A játékosok közül senki sem okozott csalódást, volt amit jól csináltunk, volt ami nem jött össze. Egyénenként  nem értékelek senkit, beszéljenek a számok. A védekezésünk egész évben jó volt, bár a rájátszásban akadt hiányérzetem emiatt. A támadásban néhányan néha maguk akarták eldönteni a meccseket, és ez hiba volt. 

  

Milyen csapata lesz a régi-új edzőnek?

Mint megírtuk, Braniszlav Dzunics lesz a szakvezető jövőre is. "A jövő csapatát elsősorban az anyagi lehetőségek döntik el. Simon, Supola, Hollis, Juhos, Gorzsás, Dankó, Somogyfoki szerződéssel rendelkezik, Kellert jó lenne megtartani, Bódi, Hendlein még bizonytalan, Lekli a játékosunk. Melléjük kellenének jó külföldiek, főleg az a pénzkérdés. A céljaimat a megismert leendő csapathoz szeretném igazítani!" - mondta a mester.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!