Sport

2016.03.02. 21:17

Egy nappal hamarabb játszanak

Dunaújváros – A Merkantil Bank Liga NB II tizennyolcadik fordulójában kiesési rangadón a Balmazújváros gárdáját fogadja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Eredetileg szombaton rendezték volna a bajnoki összecsapást, de mivel felvetődött annak a lehetősége, hogy az MTK együttese ezen a napon a Dunaújváros Stadionban játssza az UTE elleni NB I-es mérkőzését, így péntek 17 órára módosult a kezdési időpont. Egyébként megtudtuk, hogy szombati első osztályú mérkőzést technikai okok miatt nem itt bonyolítják le, de tervek szerint a következő fordulóban már itt játszik az MTK együttese. A tegnapi sajtótájékoztatón az újvárosiak vezetőedzője, Dobos Barna először a Vác elleni vereségről, majd a pénteki meccs esélyeiről beszélt.

– A játékosoknak és a vezetőknek sem egyszerű kezelni, hogy nem jönnek az eredmények. A múlt héten a Vác ellen sem sikerült pontot szereznünk. Elszomorító, hogy két pontrúgásból kaptuk a gólokat. A vendégek a játék ezen elemében ránk erőltették az akaratukat. A keret fiatalságához képest a védekezésünk nem rossz, de a támadójátékban rengeteg hiányosság van. Nehezen jutunk el az ellenfél kapujáig, aminek következtében nagyon kevés helyzetet alakítunk ki. Sajnos hiányzik az utolsó két felkészülési találkozónkon mutatott bátor támadójáték.

Szombaton egyik csapat sem tudott folyamatos játékot produkálni, ami a játékosok technikai hiányosságainak köszönhető. A Balmazújváros ellen sokat kell birtokolnunk a labdát, és rendkívül fontos lenne, hogy mi szerezzük meg a vezetést, és természetesen jó lenne kapott gól nélkül lehozni a meccset. Vannak olyan tehetségeink, akik az NB II légkörét megszokva jó teljesítményre lehetnek képesek. Mindennap azon dolgozunk, hogy fejlődjön a csapat. Olyan együttest szeretnénk kialakítani, ami jövőre meghatározó teljesítményre lehet képes a harmadosztályban. A csapat nevében Szellák Soma nyilatkozott.

– Az eddigi két meccsen nem játszottunk alárendelt szerepet, ami biztató lehet a jövőre nézve. Lelkes játékkal esélyünk lehet a pontszerzésre a Balmazújváros ellen.

A 18. forduló további párosítása : Szolnoki MÁV FC – Balmazújváros, Szeged-2011 – Kisvárda, Vác FC – BFC Siófok, Soproni VSE – Budaörs, FC Csákvár – FC Ajka, Gyirmót FC Győr – Soroksár, ZTE – Mezőkövesd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!