Sport

2014.11.06. 18:05

Dunaújváros PASE - Az utóbbi hetek teljesítménye jó alap lehet

Dunaújváros - Az utóbbi három fordulóban hét pontot Dunaújváros PASE labdarúgócsapata az OTP Bank Liga NB I 14. fordulójában szombaton 20 órakor a DVSC-Teva vendégeként lép pályára.

Gróf András

A találkozó esélyeiről az újvárosiak szakmai igazgatóját, Dobos Barnát kérdeztük.

- A Pécs ellen az első félidőben próbáltuk minél többet birtokolni a labdát, azonban a vendégek szereztek vezetést. A kapott gól kissé megfogta a csapatot, de fokozatosan sikerült túljutni ezen. A szünet után muszáj volt kockáztatnunk, mentálisan erősek voltunk, így megérdemelt győzelmet arattunk. A debreceniek elleni találkozóra a megszokott ritmusban készülünk. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de így volt ez a DVTK ellen is. Tisztában vagyunk azzal, hogy bravúr kell a jó eredmény eléréséhez, mivel a hazaiak az elmúlt bajnoki fordulókban javuló formát mutattak. Zsótér Donát szereplése még kérdéses, hiszen ő jelenleg az U19-es válogatottal készül az Európa-bajnoki selejtező tornára. Józsi György vádli sérülése miatt biztos hiányozni fog. Az elmúlt két meccsen gondjaink voltak a szögletek hárításával. Tudjuk, nem mi vagyunk az NB I legmagasabb csapata, ezért taktikusan, fegyelmezetten kell megoldanunk az emberfogáson, és a területvédekezésen alapuló szituációkat.

Legutóbb Petneházi Márk szerezte az első találatot.

- Az utóbbi meccseken eredményesen játszik a csapat. Külön öröm számomra, hogy a pécsiek ellen gólt szereztem. A második félidőben nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, ami győzelmet eredményezett. Tudjuk mi a célunk, annak rendeljük alá a teljesítményünket. A DVSC az ország egyik legjobb csapata, de úgy érzem, háromesélyes a szombati mérkőzés.

Nikházi Márk a leigazolása óta alapembere a dunaújvárosi együttesnek.

- Természetesen örülök a bizalomnak, próbálok megfelelni ennek. A múlt heti hazai meccsen kétszer tudtunk fordítani, ami a csapat erejét mutatja. Fontos, hogy előzni tudtunk a bajnoki tabellán. A legutóbbi idegenbeli mérkőzésünkön közel voltunk ahhoz, hogy legyőzzük a Diósgyőrt, miért ne tudnánk nyerni a Debrecen ellen.

A forduló mai nyitómérkőzése, a Budapest Honvéd Ferencvárosi TC lesz. A szombati program a következő találkozókból áll: Kecskeméti TE - Videoton FC, MVM-Paks - Lombard Pápa FC, Újpesti TE - Puskás Akadémia FC, PMFC-Matias - Győri ETO FC. Vasárnapra összecsapások: Szombathelyi Haladás - MTK, DVTK - Nyíregyháza FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!