Sport

2017.02.23. 18:35

DKKA-Haladás: edzői nyilatkozatok a korrektségről

Dunaújváros - A dunaújvárosi kézilabda akadémia szakmai vezetése nem érti a Haladás vezetőedzőjének nyilatkozatát, amelyet az NB I B-s felnőtt pontvadászat hétvégi összecsapása után tett.

Jankó Árpád

A hétvégén pályára lépett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia két NB I B-s csapata is: a felnőttek mezőnyében induló juniorok, illetve a juniorok pontvadászatában részt vevő ifjúságiak is a Haladás VSE ellen húztak szerelést a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A dunaújvárosi fiatalok alaposan kitettek magukért mindkét mérkőzésen, hiszen a junior bajnokit 52-22-re, a felnőttek találkozóját pedig 45-25-re nyerték.

Utóbbi összecsapás azonban mégsem az eredmény miatt lett emlékezetes, hanem a vendégek szakvezetőjének nyilatkozata miatt. A Haladás VSE csapatát irányító Hamar Zoltán ugyanis csapata hozzáállásával elégedett volt, azt viszont erősen sérelmezte, hogy a DKKA juniorjai tulajdonképpen felnőtt NB I-es csapattal álltak fel, s mint azt a vaol.hu-nak adott értékelésében elmondta, nem érezte korrektnek akadémiánk lépését.

Ez a nyilatkozat érthetően rosszulesett a DKKA szakmai vezetésének, amely igyekezett azonnal tisztázni pár dolgot a hétvégi mérkőzéssel, akadémiánk céljaival kapcsolatban, s mint azt György László szakvezető elmondta, finoman szólva sem értik a Haladás edzőjének kifakadását.

Berta Bianka (23), a junior csapat egyik nagy tehetsége Fotó: Ady Géza

- Először is szeretném leszögezni, hogy soha nem volt célunk bármilyen mértékben befolyásolni a bajnokságot, mindig a lehető legjobb csapattal vágunk neki egy-egy mérkőzésnek, hiszen az NB I B-s felnőttbajnokság nagyon sokat jelent fiatal játékosaink számára. Talán Hamar Zoltán is fel tudja idézni, hogy ősszel, amikor 23-22-re legyőztek minket, szintén erős csapattal szerettük volna megtisztelni őket, ám a büki bajnokink egy időre esett az NB I-es fordulóval, amikor felnőtt, junior és ifjúsági csapatunk is az MTK ellen lépett pályára, s ugyan szerettük volna elhalasztani az NB I B-s meccsünket, ebbe éppen ők nem mentek bele, szóval, ha már a korrektségről beszélünk, akkor erre is illenék emlékezni. Nem gondolom, hogy Gindeli Panna, Grosch Vivien, Hornyák Bernadett, Molnár Beatrix és Nick Viktória (az ő szerepeltetésüket kifogásolta a Haladás edzője) jelenleg NB I-es játékosok lennének.

Mindannyian tehetségesek, sokat dolgoznak céljaikért, s ezért felnőttcsapatban képesek kiegészítő feladatok ellátására, ráadásul ketten közülük utánpótláskorúak - mondta György László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!