Sport

2017.03.23. 19:20

Diákolimpián mérettetnek meg a magyar lábtoll-labdások Dunaújvárosban

Dunaújváros - Megyei lábtoll-labda diákolimpiának ad otthont hét végén a Gárdonyi iskola tornaterme. Ennek apropóján az országos szövetség főtitkára, Fehér János látogatott el a dunaújvárosiak tegnapi edzésére.

Káldor András

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban a Kínából származó lábtoll-labda. Dunaújvárosban Kohán Árpádné pedagógus kezdeményezésének és kitartó toborzó munkájának köszönhetően olyannyira közkedveltté vált ez a sportág, hogy szombaton itt rendezik a Fejér megyei diákolimpiát. Négy korcsoportban (III-VI. korcsoport) mérettetnek meg a megye legjobbjai - fiú és lány csapatversenyben, valamint egyéni kategóriában is.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében reggel kilenc órakor kezdődő versengés legeredményesebbjei továbbjutnak az országos döntőbe. Tehát, biztosan izgalmas összecsapásokkal tarkított nap lesz.

A dunaújvárosi lábtoll-labda játékosok teljes erőbedobással készülnek a diákolimpiára. Tegnapi tréningjükre Fehér János, az országos szövetség főtitkára is ellátogatott Fotó: Ady Géza

A dunaújvárosiak mindenesetre keményen készülnek, tegnapi tréningjüket Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség főtitkára szemlélte meg, akik rendszeresen és nagyon szívesen jön Dunaújvárosba:

- Szerénytelenség nélkül állíthatom a magyarok a legjobbak között vannak Európában. Nagy öröm számomra, hogy lakóhelyem, Újszász mellett - ahol egyébként egy százfős sportolói bázist sikerült már kialakítanunk - más településeken is egyre nagyobb teret hódít a lábtoll-labda. Ezt a finom koordiánciót igénylő sportot minden korosztálynak ajánlom, akár kiegészítő sportágként is. Nemcsak a fiúk, hanem a lányok is nagyon ügyesek és szép eredményeket hoznak.

Fehér János Fotó: Ady Géza

Nyilván a kínaiakkal, vietnamiakkal nehéz felvennünk a versenyt, de júliusban világbajnokságra utazunk Hongkongba, ahol megmutatjuk, milyen a magyar virtus, és igyekszünk minél előkelőbb helyen végezni - fogalmazott a szakember, aki 1993 óta foglalkozik a sportággal és biztos benne, hogy a szombati diákolimpia is mindenki számára sikeresen alakul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!