Sport

2016.12.07. 20:50

Futsal: A játékosok és Fehér Zsolt is sokat tanult a spanyoloktól

Dunaújváros - A spanyolok elleni két, hét eleji felkészülési mérkőzésen három dunaújvárosi játékos is helyet kapott a magyar futsal-válogatottban.

Gróf András

A Nyíregyházán lejátszott mindkét találkozót magabiztos teljesítményt nyújtva nyerték a vendégek, de a nemzeti csapatunk is megérdemli az elismerést, hiszen a mérkőzés egyes időszakaiban tartották a ritmust a világhírű ellenfelükkel. Ráadásul a dunaújvárosi Klacsák Bence révén mind a két mérkőzésen sikerült a spanyol kapuba találni. A másik újvárosi játékosnak, Hosszú Ádámnak is voltak felvillanásai. A személyes tapasztalatait ezúttal a Dunaferr-DUE-Renalpin FC harmadik játékosa, Horváth Norbert osztotta meg velünk.

Horváth Norbert (3) sebességben felvette a versenyt a világ elitjébe tartozó spanyol játékosokkal Fotó: Zsedrovits Enikő

- Különleges érzelmek vannak bennem most, a mérkőzéseket követően. Egyrészt nagyon nehéz volt ellenük játszani, másrészt hatalmas élményt is adott. Ezek mellett elgondolkodtató, hogy hová lehet és kell még fejlődnünk. Ezek a mérkőzések adhatnak egy irányt arra, hogy miben kell még nagyon sokat javulnunk. Mindkét meccsen megpróbáltunk lépést tartani velük, ami, azt gondolom, néha még sikerült is. Sajnos egyelőre ez a realitás. Remélem, idővel szorosabb eredményünk is születhet majd a spanyol válogatott ellen.

A válogatott szakmai stábjának tagja volt a dunaújvárosi együttes vezetőedzője, Fehér Zsolt is.

- Volt szerencsém egy pár szót váltani a spanyol szövetségi kapitánnyal, aki elmondta, hogy egy teljesen új csapatot kezd építeni, ahova mindenki be akar kerülni, és ennek megfelelően játszottak. Mi már most a közelgő Eb-selejtezőre készülünk, és annak érdekében dolgozunk, hogy ezeket a hibákat, amiket most elkövettünk, azokat már ne ismételjük meg áprilisban Azerbajdzsánban. Minden mérkőzésen többek leszünk. Nem csak a játékosok, de jómagam is sok dolgot tanultam tőlük. A jobbtól nem szégyen tanulni. A szövetségi kapitány nagyon elégedett volt az újvárosi játékosokkal, akikre büszkék lehetünk. Klacsák Bence kétszer is mattolta a spanyolok védelmét, Horváth Norbert sebességben felvette velük a harcot, Hosszú Ádám pedig bizonyította, hogy az ő lövőereje még itt is megállja a helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!