Sport

2009.09.08. 02:29

Bunyó, majd balhé

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata pénteken Csíkszeredán, a Sportclub otthonában kezdi MOL Liga szereplését. A DAB a felkészülés alatt öt edzőmérkőzést játszott.

Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosiak bizakodva várhatják a MOL Liga indulását, hiszen mind az öt felkészülési mérkőzésüket megnyerték. A szlovák első ligás Nagytopolcsányt (HK Topolcany) oda-vissza (4-3, 3-2), a szintén szlovák első ligás Nagyszombatot (HK Trnava) idegenben 5-0-ra, majd a Ferencvárost 4-3-ra és 3-2-re verték a dunaújvárosiak. A Fradi elleni mérkőzés (3-1) vasárnap este, lapzártánkkor fejeződött be, vagyis pontosabban félbeszakadt. A mérkőzés elég feszült volt, több verekedés is kialakult a pályán, majd amikor a DAB hátvédje, Hegyi Ádám alaposan elverte a hazaiak játékosát, Bálintot, a nézőtéren is elszabadultak az indulatok. A Ferencváros szurkolóinak kemény magjából körülbelül tízen támadtak a büntetőpadon ülő Hegyire, a büntetőpad tetejét jelentő plexit rá is rúgták a dunaújvárosi játékosra.

- Addig, amíg nem én verekedtem, különösebb gond még nem volt a nézőkkel, azonban akkor néhányan megvadultak. Engem a játékvezetők beküldtek az öltözőbe, hogy biztonságban legyek. A csapat azért vonult le, mert semmilyen biztonsági szolgálat nem volt, ezért idősebb Azari Zsolt, az elnökünk úgy döntött, hogy ilyen körülmények között fölösleges folytatni a játékot.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Lévai Józsefet, a Magyar Jégkorong Szövetség versenybíróságának elnökét:

- Korábban még nem volt példa arra, hogy egy felkészülési mérkőzés nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadjon, tehát arról sem tudok beszámolni, hogy ilyen esetben milyen döntést hozott a versenybíróság. Az viszont tény, hogy a felkészülési mérkőzésekre is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint amelyek a bajnoki találkozókra. Az olyan esetek elbírálásánál, mint a vasárnapi, az a baj, hogy a szövetségnek nincsen biztonsági szabályzata. Persze ennek ellenére tiltottunk már be pályát. Ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban akkor indíthatnánk eljárást, ha valaki hivatalosan megkeresné a szövetséget. De ez eddig nem történt meg, sem a Ferencváros, sem a DAB, sem a létesítmény részéről. Az ügyben a szövetség hivatalból eljárhatna, de eddig senki sem írta le az esetet, én is csak hallomásból tudok a dologról, így nincs mivel szemben eljárni.

Az Acélbikák J. P. McCallum edző vezetésével egész héten Dunaújvárosban készülnek a pénteki MOL Liga rajtra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!