Sport

2016.11.07. 20:30

Bucsi Bence bucira verte a mezőnyt

November 5-én ismét megrendezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Nagy Hideg-hegy futás, amely a sportág egyik legjelentősebb őszi rendezvénye. A férfiaknál a rácalmási Bucsi Bence győzött.

Megdőlt az indulói rekord az idei Nagy Hideg-hegy futáson. A regisztráltak száma több mint ezer feletti volt, de több olyan induló is akadt, aki a helyszínen csatlakozott a mezőnyhöz. Több évtizedes múltra tekint vissza a Nagy Hideg-hegy futás, amelyet egykoron a váci és gödi kajakosok és kenusok hívtak életre, akik az őszi felkészülés kiegészítéseként hódították meg a hegyet.

Az ifjúsági korú rácalmási Bucsi Bence a felnőtt mezőnyt is maga mögé utasította az embert próbáló hegyifutáson
Fotó: amatőr felvétel

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség egy évtizeddel ezelőtt állt az esemény mellé, szervezettebbé formálta, s ma már az ország minden pontjáról érkeznek indulók, nem csak kajakosok és kenusok, de atléták, triatlonosok, evezősök és kerékpárosok is.A leggyorsabb a férfiaknál a rácalmási Bucsi Bence, a hölgyeknél Süvegh Zsófia volt.

Az indulók között volt a háromszoros olimpiai bajnokunk, Kammerer Zoltán is, aki beiktatta ezt a futást az őszi felkészülésébe. A szövetség a nevezett egyesület között kisorsolt egy kajakot és egy kenut, az utóbbit a Dunaföldvári STE vihette haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!