Sport

2016.12.13. 21:10

Becsülettel helytállt csapatunk - Apró hibákon és a rossz helyzetkihasználáson múlott egy meglepetés

Dunaújváros - A jelenlegi világbajnok ellen folytatta a középdöntős sorozatát a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Norvégia pedig nagyon erős ellenfél.

Jankó Árpád

Borzasztó agresszivitással védekeznek, rettenetesen gyorsak. Ráadásul orvosi döntés alapján Triscsuk Krisztina sem játszhatott a norvégok ellen.

Magyarország - Norvégia 23-24 (9-11)

Magyarország: Szikora - Lukács, Szekeres, Planéta 2, Görbicz 5, Klivinyi 3, Schatzl. Csere: Kiss (kapus), Kisfaludy 2, Kovács 5, Hornyák 2, Mészáros, Erdősi 3, Dombi, Bódi 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Kovács Anna fontos gólokat dobott, de az öt sem volt elég Fotó: http://swe2016.ehf-euro.com/

A magyar szövetségi kapitány optimistán nyilatkozott a mérkőzés előtt. - A sok sérülés ellenére mindent elkövetünk a címvédővel szemben. Hisszük, hogy tudunk meglepetést szerezni - nyilatkozta. Még azt is hozzátette, hogy nem szabad hibázni, mert azt azonnal megbünteti a norvég csapat. Azért azt is tudni kellett, hogy a világbajnok együttesben öt újonc is helyet kapott. Nos, a magyar gárda jól tartotta magát. A norvégok nem tudtak jelentős előnyt szerezni. A magyarok gyakran alkalmazták a hét a hat ellen formációt, időnként sikerrel. Sajnos bődületes ziccereket hagytak ki támadóink. Görbicz egymás után két hétméterest. A sok helyzetkimaradás ellenére, csak két góllal vezetett az első félidőben a norvég gárda.

A második játékrészben is fegyelmezetten kézilabdáztak a mieink, s hatalmas szívvel igyekeztek a hátrányukat megszüntetni. Ez sikerült is. Kiegyenlített a magyar csapat, sőt vezettünk is (14-13), és ha az üres kapuba dobja Erdősi a labdát, akkor két gól fórja lett volna a mieinknek. Nem dobta be. Rendkívül izgalmas hajrában, ahogy ígérte Rasmussen: valóban mindent elkövetett a magyar csapat a címvédővel szemben, de egy gólon múlott a döntetlen eredmény. Ha kevesebbet hibázik a magyar csapat...!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!