Sport

2014.05.27. 10:45

Apa és fia remekelt a masters Európa-bajnokságon

Dunaújváros - Kazincbarcikén rendezték meg május 17. és 24. között a masters súlyemelő Európa-bajnokságot. A Dunaferrt két sportoló képviselte. Török János arany- Török Péter ezüstérmet szerzett.

Agárdy Csaba

A kazincbarcikai viadalon huszonkilenc ország nemzet háromszázhetvenöt versenyzője vett részt. Sorozatban a huszonnegyedik masters Európa-bajnokságot rendezték meg a borsodi városban. Dunaújvárost, a Dunaferr SE-t apa és fia, Török János és Török Péter képviselte.

Török János kezdett, az M70 évesek között a 85 kilogrammos súlycsoportban (70 kg szakítés, 90 kg lökés)) 160 kilogrammos összteljesítménnyel aranyérmet szerzett. Ez azt jelenti, hogy több Eb ezüstérem után már arany is van a gyűjteményében.

Utána következett Török Péter az M40 évesek között, a +105 kg-os súlycsoportban, ahol (120kg, illetve148 kg) 268 kilogarmmos összteljesítménnyel, egyéni lökéscsúccsal ezüstérmet szerzett, és az első világversenyén remekül helyt állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!