A Dunaferr SE a harmadik legjobb lett az országban

2020.08.26. 20:55

Több mint csillagos ötös: újabb öt arany

Befejeződött tegnap Szolnokon a felnőttek országos bajnoksága kajak-kenuban. A Dunaferr SE elsősorban a kenusok jóvoltából nagyszerűen szerepelt.

Agárdy Csaba

A Dunaferr SE eddig sem panaszkodhatott a teljesítményére, hiszen két nap után négy aranyéremnél tartott – mindet a kenusok szerezték. Tegnap azután folytatódott az aranytermelés, újabb öt elsőséget szereztek a dunaújvárosi kenusok.

Honnan is kezdjük? Az előfutamok után már látni lehetett, hogy a döntőkben a piros-fehérek főszereplők lehetnek, és így is történt. C-1 200 méteren Hajdu Jonatán nyitotta meg a Dunaferr-győzelmek sorát, ebben a számban Kovács Máté nyolcadik lett. Hajdu párosban ismételt ezen a távon az újpesti Fekete Ádámmal, a Kiss Balázs–Kovács Máté Dunaferr-duó bronzérmes lett. C-4 200 méteren Hajdu, Slihoczki Ádám, Pető Ákos, Kovács Máté összetételben lett a legjobb a Dunaferr. Az olimpiai szám, C-1 1000 méter fináléjában Kiss Balázs bravúros győzelmet aratott, C-200 méter vegyesen Hajdu a szegedi Molnár Csengével újabb aranyat szerzett, és harmadik lett a harminchét éves, a 2008-as pekingi olimpia C-1 1000 méterén aranyérmes Vajda Attila a bajai Bonyai Reginával, Slihoczki pedig Kulcsár Dorinával hatodikként végzett.

Kajak 5000 méteren egyesben a hölgyeknél Katona Lili, a férfiaknál pedig Máthé Krisztián lett hetedik. Az éremtáblázaton a Bp. Honvéd (13 arany) és az UTE (10) mögött a sDunaferr SE (9) a harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!