Sport

2017.07.13. 17:35

Új névadó szponzora van a nemzetközi hokiligának

DUNAÚJVÁROS Holt idény ide, holt idény oda, zajlanak az események a magyar jégkorongban, elsősorban a MOL Liga körül. Sőt, a MOL Ligáról keddtől múlt időben beszélhetünk, sőt, megvan az új névadó szponzor, az Erste Bank.

Agárdy Csaba

A Debreceni HK június 9-én jelentette be, hogy anyagi okok miatt nem indul szeptemberben a MOL Ligában. Ekkor még mindenki MOL Ligáról beszélt, kedden azonban ismét váratlan hír érkezett a szövetség, illetve a MOL Nyrt. részéről, amit az MTI közölt: „A jégkorong szövetség új vezetése váratlanul úgy döntött, mással folytatja az együttműködést" - olvasható az olajipari cégnek az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben egyúttal leszögezi, sajnálja, hogy nem tudja folytatni az együttműködést.

Az MJSZ honlapján megköszönte mindazt a támogatást, amelyet „a legnagyobb magyar vállalat 2008 óta mind anyagilag, mind pedig szakmailag hozzátett a sportág színvonalának növeléséhez". „Sajnáljuk, hogy a 2017/18-as szezonra már nem tudtunk kölcsönösen előnyös feltételekben megállapodni a liga szponzorációjáról. " - olvasható az MJSZ állásfoglalásában.

Lapunk szerette volna az ügyben a jégkorong szövetség illetékeseit megkeresni, de sajnos szabadságukat töltik. Információink szerint a válást a Magyar Jégkorong Szövetség kezdeményezte, mert kevesellte azt a pénzt, amit évek óta fizet a MOL, és a két fél nem tudott megegyezni. A szövetség vezetése nem tétlenkedett, tegnap bejelentette, hogy a magyar bázisú nemzetközi bajnokság a jövőben három évig az Erste Liga nevet viseli.

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke

A megállapodást Such György, az MJSZ elnöke jelentős előrelépésnek tartja a sportág életében. „Nagyon örülök annak, hogy a jégkorong mellett hagyományosan elkötelezett szponzorral sikerült megállapodnunk. A sportág népszerűségének és sikerének egyik kulcsa a nemzetközileg versenyképes hazai bajnokság. Az MJSZ vezetése régóta dolgozik azon, hogy tovább tudjuk erősíteni a már most is színvonalas ligát. Olyan partnerrel sikerült megállapodnunk, amely ebben ugyanolyan céltudatos, mint mi."

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója kijelentette: „Az Erste cégcsoportszinten elkötelezett a jégkorong iránt, a magyar csapatot is felvonultató osztrák jékorongligának hosszú évek óta névadó szponzora. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon is ez az egyik legígéretesebben fejlődő sportág. A mostani megállapodással két erős márka kötött szövetséget egymással, ami tovább erősíti mind az Erste csoportot, mind a hazai jégkorongozást.

Az Erste Ligában kilenc csapat indul: Corona Brassó, SC Csíkszereda, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, EV Vienna Capitals, Fehérvári Titánok, FTC, MAC Budapest, UTE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!