Sport

2017.06.14. 20:50

Negyeddöntő jön a lengyelek ellen

BRNO - Küzdelmes mérkőzésen vívta ki tegnap a legjobb nyolc közé kerülést a magyar válogatott a Csehországban zajló Minifutball Európa-bajnokságon.

Gróf András

Magyarország -Törökország 1-0 (1-0)

Magyarország: Sikur - Bozsoki, Varga Cs., Szabó Zs., Fekete R., Gál. Csere: Somogyi Sz., Horváth Zs., Béres, Cseszneki, Sós. Szövetségi kapitány: Nagy Lajos.

Törökország: Sert - I. Demir, Kurt, V. Gönül, Alabas, H. Gönül. Csere: Ayaz, Baynak, Mutlu, B. Demir, Sen. Szövetségi kapitány: Serhat Öncü.

Az újvárosi Fekete Róbert megbízható teljesítményt nyújtott a törökök ellen
Fotó: Minifutball Szövetség

A keretbe meghívott mindkét dunaújvárosi játékos, Varga Csaba és Fekete Róbert a kezdőcsapatban kapott helyet. A mérkőzés elején inkább a játék küzdő jellege domborodott ki. A hatodik percben Gál lövését védte körülményesen a törökök hálóőre. A tizenkettedik percben egy szép összjáték végén Szabó Zsolt éles szögből lőtt a kapuba (1-0).

A gól után enyhe fölénybe kerültek a törökök, de Sikur biztosan őrizte a magyar kaput. A tizenhetedik percben egy büntetőterület előtti kezezést követően közvetett szabadrúgást ítélt a játékvezető. Béres egyből a hálóba bombázott, de természetesen nem adták meg a találatot. A szünetig már különösebb esemény nem történt a küzdőtéren.

A második játékrész elején B. Demir lövését hárította Sikur, majd Cseszneki kísérletét védte üggyel-bajjal Sert. A harmincadik percben a török kapust megtréfálta a felé tartó labda, de visszavetődve kiütötte a gólvonal elől a játékszert. Egy perccel később Fekete Róbert szerzett labdát a félpályánál, amivel előretört, de közeli lövését kiütötte Sert. A harminckettedik percben Béres kiváló átadását követően lőhetett Cseszneki, de a kapust találta telibe.

Nem sokkal később egy gyors kontrát követően Sikur védett bravúrral. A rendes játékidő utolsó percében Fekete átadását követően Béres gurított az üresen tátongó kapu mellé. Az izgalmasan alakuló kétperces hosszabbításban elsősorban felívelésekkel próbálkoztak a törökök, de gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A lefújást követően hevesen gesztikuláló, reklamáló törökök közül Gökcen Mutlu piros lapot kapott.

A ma 17.30 órakor kezdődő negyedöntőben Magyarország ellenfele Lengyelország válogatottja lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!