Sport

2017.05.04. 19:50

Puskás-rajongó az emléktáblánál

Dunaföldvár - Tízes számú mez egy fiatal hölgy kezében. A képről aláírás nélkül is pontosan tudja minden magyar, hogy Puskás Ferenc emléke előtt tiszteleg a lány.

L. Mészáros Irma

A Budapesten élő Markó Alma (akiről Puskás-rajongása kapcsán lapunk már három évvel ezelőtt írt) és édesanyja, Szilágyi Bernadette, az egykori földvári gimnazista fontosnak tartották, hogy a kilencven évvel ezelőtt született Puskás Ferenc földvári lakásánál megálljanak egy pár percre, hogy emlékezzenek annál a háznál, ahol hazatérése után Puskás három hónapig élt felesége földvári rokonánál.

Az ifjú hölgy kezében az a Real Madrid-os Puskás-mez, amelyet 2014-ben Zinédine Zidane is ellátott kézjegyével, s ott van még pár egykori Real játékos (Morientes, Pavón, Amavisca) aláírása - főhajtásul a magyar Puskás előtt. Alma és Bernadett ugyanis gyűjtik a Puskás-ereklyéket, többször szurkoltak a madridi stadionban, jártak a Puskás-múzeumban. Utazásaikon sok-sok élményt szereztek arról, miként vélekednek a világ különböző részein Puskásról.

Markó Alma Puskás Ferenc földvári emléktáblája előtt, kezében a többek közt egy másik legenda, Zidane által is aláírt mez

Madrid és Öcsi bácsi Alma nagy szerelme. Ezzel a Puskás-rajongással és tisztelettel Almát édesanyja fertőzte meg, őt pedig a dunaújvárosi nagyapa oltotta be. Ezért tisztelegnek rendszeresen a futball-legenda előtt, aki nemcsak kiváló focista, hanem csodálatos közösségi ember is volt.

- Öcsi bácsi olyat tudott, amit nagyon kevesen a sporttörténelemben - mondja zárszóként Alma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!