Sport

2017.05.23. 18:45

Kardos Róbert dobogón az ob-n

DUNAÚJVÁROS A Dunaferr SE birkózó-szakosztályának sportolói a múlt hét végén két viadalon is részt vettek. A legjobban Kardos Róbert szerepelt, aki harmadik lett a felnőtt szabadfogású országos bajnokságon.

Agárdy Csaba

Május 21-én Soroksáron egy helyszínen rendezték meg a felnőtt szabadfogású országos bajnokságot, valamint a kadet korosztály soron következő szabadfogású válogató versenyét. A felnőttek között három dunaújvárosi lépett szőnyegre. Nagymihály Norbert (86 kg) első mérkőzését a bajai Krizsán ellen elveszítette, mivel legyőzője később kikapott, ezért búcsúzott a további küzdelmektől. Bagó Tibor (86 kg) az első fordulóban magabiztosan, pontozással győzte le csepeli Göblyöst. A második fordulóban azonban kikapott a későbbi bajnoktól, Veréb Istvántól, aki a közelmúltban felnőtt Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. A vigaszágon sajnos az ESMTK sportolója, Nagy Mihály jobbnak bizonyult a Dunaferr birkózójánál, így Bagónak nem sikerült a legjobb hat közé kerülnie. Ebben a súlycsoportban tizenkilencen álltak rajthoz.

Kardos Róbert szerepelt a legjobban, bronzérmet szerzett a felnőtt szabadfogású országos bajnokságon Fotó: Dunaferr SE

Kardos Róbert (61 kg) térdsérüléssel bajlódva jutott el a bronzmérkőzésig, ahol a kanizsai Némethet győzte le, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A kadet korosztályban (16-17 évesek) Ignácz Viktor (58 kg) akciódús mérkőzéseket vívott, végül az ötödik helyen zárta a versenyt. Farkas Zoltán (85 kg) első meccsét magabiztosan nyerte, majd a második körben 10-2-es vezetésnél térdsérülést szenvedett, és 14-12-re kikapott. A bronzmérkőzésre nem is tudott kiállni, így ő is az ötödik helyen végzett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!