Sport

2017.05.04. 19:50

Dunaújváros - Ferencváros: Kökény Beatrix és Balogh Bea véleménye a rangadóról

Dunaújváros - Két zseniális kézilabdázót kértem meg: elevenítsék fel a régi idők Dunaújváros - Ferencváros rangadókat. Mik is történtek azokon? A Dunaferr dicsőséges időszakában az egyik legnagyobb ellenfél volt a Fradi.

Jankó Árpád

A zöld-fehérek csapatából Kökény Beatrix 245-szörös válogatott, Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes átlövő, a Fradinál most vezető állásban dolgozó adott válaszokat, amíg a piros-fehér mezben dunaújvárosiként, a Dunaferrben jobbszélsőként játszó 161-szeres válogatott Balogh Bea nyilatkozott a Dunaújvárosi Hírlapnak. Ő olimpiai ezüstérmes, vb-bronzérmes, Eb-aranyérmes, BL- és EHF Kupa-győztes. Jelenleg Zalaegerszegen edzősködik az utánpótlásnál. Az apropó természetesen a pénteki Dunaújvárosi Kohász - FTC Rail Cargo Hungaria rangadó mérkőzés.

Kökény Bea: - Vegyes érzésekkel gondolok most a mérkőzésre, mert szerettem volna, ha a csapatom bekerül a Bajnokok Ligája döntőjébe, de a Bucuresti csapatától kétszer is kikaptunk. Talán most a Kohász egy kissé motiváltabb nálunk, mert mi még ezt a kiesést, a sokkot nem hevertük ki teljesen. Egyszóval egy kis gödörben vagyunk. Sajnos egy időre elvesztettük Szucsánszki Zitát is vállműtéte miatt. Persze azért a Ferencváros kerete van olyan erős, hogy tudjuk majd pótolni. Egy rangadó minden esetben megpaprikázza a kézilabdát, és abban bízom, hogy ez a Fradival is így lesz most Dunaújvárosban. A két csapat közel áll egymáshoz, és mint mindig, ez is presztízsmérkőzés lesz. A Kohászt is természetesen hétről hétre figyelem. Talán kissé hullámzó a játékuk. Ezt a Magyar Kupán a bronzéremért nyújtott teljesítményből következtetem. Most a hazai csarnok mindenképpen a Kohásznak kedvez, tehát nem mehetünk biztosra. Kemény, gyors játékot és nyilván a csapatom sikerét várom.

Balogh Bea, a Dunaferr aranykorszakának kiváló szélsője

Balogh Bea: - Ez a derbi minden évben kiemelt mérkőzés volt, és az ma is. Már a Dunaferr aranykorában is ott volt a Ferencváros az élmezőnyben komoly ellenfélként. Olyan fradista válogatott játékosokkal küzdöttünk meg, mint Kökény Bea, Pádár Ildikó, Kántor Anikó, Szarka Éva és a többiek. A mi edzőnknek, Zsiga Gyulának, és a Fradi mesterének Németh Andrásnak is komoly fejtörést okozott: mivel kellene meglepni az ellenfelet? Nem felejtem el, hogy a partnerem, Kirsner Erika volt, akivel szintén nagy csatát vívtunk. Remek játékos volt.

Rácz-Vincze Melinda újabb rangadón küzd a pontokért

Az esetek többségében, amikor sikerült gólt dobnom az FTC kapujába, akkor azt Siti Bea vagy Radulovics Bojana nagyszerű passzának köszönhettem. Akkor is nagyon jól védekezett a Ferencváros, és emlékszem, hogy a gyors lerohanásokkal tudta legtöbbször térdre kényszeríteni az ellenfelüket. Erre külön készültünk. Az biztos, hogy negyed hatkor megnézem a mostani rangadót a tévében, és természetesen ma a Kohásznak szurkolok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!