Sport

2017.04.18. 15:01

Az országos úszóbajnokságon a Dunaferr SE három versenyzője áll rajthoz

Budapest - Szerdától szombatig Debrecenben rendezik meg az úszók országos bajnokságát, ami a nyári, hazai rendezésű világbajnokság előtt kiemelt jelentőséggel bír.

Gallai Péter

A kedden Budapesten, a Duna Arénában rendezett sajtótájékoztatón dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke elmondta, azért Debrecen lesz a házigazda, mert az új aréna környezetét még építik.

Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány kiemelte, korábban a válogatási rendszer miatt még az utolsó pillanatban is történtek változások a keretben, ez pedig a többi között ahhoz is vezetett, hogy például tavaly nyáron a riói olimpián a keret nyolcvan százaléka nem tudta megúszni a legjobb idejét. Hozzátette, a mostani törekvésnek az a lényege, hogy mindenki a világbajnokságon teljesítse a legjobbját.

Dr. Sós Csaba, az úszók új szövetségi kapitánya Fotó: Balogh Tamás

A versenyzőknek az ob az utolsó lehetőség, hogy biztosítsák helyüket a vb-csapatban, ezt követően minden számban a két legjobb A-szintes - a tavaly március 1-től számított időket figyelembe véve - védettséget élvez. Ezért, valamint a szoros küzdelem miatt a kapitány szerint a mostani lesz az eddigi legerősebb országos bajnokság.

A Dunaferr SE-t hárman képviselik a viadalon. Fekete Dóra 50 méter pillangón, valamint 50 és 100 méter mellen áll rajthoz. Selmeci Levente 200 és 400 méter vegyesen indult, Szöllősi Martinért pedig az 50 méter pillangó mellett 50 és 100 méter mellen szoríthatunk.

A győri színekben induló, dunaújvárosi sprinter, Takács Krisztián 50 és 100 gyorson, illetve 50 és 100 méter pillangón indul egyéniben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!