Sport

2017.04.28. 16:25

A DÖSE már diákolimpiai bajnokkal is büszkélkedik

Dunaújváros - A debreceni seregszemle után immár diákolimpiai bajnoki címmel is büszkélkedhet a Dunai Ökölvívó Sportegyesület.

Gallai Péter

A DÖSE képviseletében hatan indultak az ország egyik legnagyobb megmérettetésén, amelyet a napokban rendeztek meg. A dunaújvárosi egyesület eredményes szerepléséről Sulák András szakmai vezető számolt be lapunknak. E szerint a serdülők között induló mindhárom bokszoló dobogóra állhatott. Kádár Alexandra (52 kg) és Horváth Máté (52 kg) egyaránt ezüstérmes lett, Sztojka Sándor (54 kg) pedig megszerezte a bajnoki címet.

Sztojka Sándor keze a magasban, a serdülők 54 kilós mezőnyében rendkívül magabiztosan menetelt, egészen az aranyéremig

- Sanyitól előzetesen vártuk a jó szereplést, ezt tökéletesen meg is oldotta. Mindhárom mérkőzésén igen meggyőző volt, az első kettőt végig sem bunyózta. A döntőben is egyértelmű fölénnyel lett bajnok, nagyon meg vagyok elégedve vele. Horváth Máté a fináléban szoros pontozással kapott ki, a második hely is gyönyörű eredmény tőle, hiszen még csak első éves serdülő. Ezen felül súlycsoportot is váltottunk vele, eddig csak ötven kilóban volt hivatalos meccse. Kádár Alexandra még kezdő, az aranyéremért olyan ellenféllel találkozott, aki nála sokkal régebb óta űzi ezt a sportágat. Ezt a szakadékot most még nem tudta áthidalni, de nagy tehetség, s ha beáll a sorba, és szorgalmasan dolgozik, akkor sokra viheti - vont mérleget Sulák András.

Kádár Alexandra, Sztojka Gyula, Sulák András szakmai vezető, Sztojka Sándor, Simon Richárd, Csavajda György, Horváth Máté Fotó: DÖSE

Ami pedig a juniorokat illeti, ebben a korosztályban Simon Richárd (60 kg), Csavajda György (63 kg) és Sztojka Gyula (75 kg) szerepelt. Bár ők nem tudtak érmet szerezni, de Sulák András az ő teljesítményükkel is elégedett volt. Egyébként meggyőződése, hogy Csavajdától egy nyert meccset vettek el, ezért nem lett érmes.

- A diákolimpia egyben válogató is az adott évi világversenyekre, tehát az egyik legnagyobb súlyú és rangú verseny. Összességében a várakozáson felül szerepeltünk, a DÖSE-nek most már diákolimpiai bajnoka is van, eddig csak magyar bajnoki címmel büszkélkedhettünk. Ezzel az eredménnyel Sztojka Sándor számára megnyílt az út a válogatottság és az Európa-bajnoki szereplés felé. Ám egy indulóval nem elégedünk meg, ugyanis Horváth Máté a jövő heti id. Süllős Gyula emlékversenyen, az ötven kilóba visszafogyva próbálja meg majd kiharcolni a kontinensbajnoki részvételt. Ahhoz, hogy ezeket az újabb sikereket elérjük, elévülhetetlen érdeme van a klub elnökének, Mádai Balázsnak, valamint Hosszú Jánosnak és Bánkuti Zsoltnak - tette hozzá a szakmai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!