Sport

2017.03.23. 18:20

Bravúrra készülnek a dunaújvárosi futsalosok a Győr ellen

Dunaújváros - A futsal első osztály felsőházi rájátszásának második fordulójában ma 20.30 órakor a sokszoros bajnok, jelenleg is listavezető Rába ETO együttesét fogadja a Dunaferr-DUE-Renalpin FC csapata a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Gróf András

Az alapszakaszban már kétszer találkoztak egymással a csapatok, és bizony ezeken az összecsapásokon nem sok sikerélménye volt a Dunaferr gárdájának. Először szeptemberben Dunaújvárosban a győriek 9-3-ra diadalmaskodtak. A januári visszavágó a televízió nyilvánossága előtt 10-5-ös magabiztos ETO győzelemmel zárult. A felsőházi rájátszást is jobban kezdték a győriek, hiszen az első körben hazai pályán 9-3-ra legyőzték az FC Veszprém gárdáját.

Az újvárosiak viszont kikaptak az MVFC-Berettyóújfalu otthonában, így a hozott, és megszerzett pontokat figyelembe véve rögtön ötpontos hátrányba kerültek a címvédővel szemben. Tehát ezen a találkozón rendkívül fontos lenne pontot, vagy pontokat gyűjteni. Így gondolja ezt a hazaiak rutinos játékosa, Schrancz Balázs is.

- Egész héten azon dolgoztunk, hogy tökéletesen felkészüljünk a Rába ETO játékából. Persze egy ilyen csapat ellen ez nagyon nehéz, hiszen rengeteg tényező számít. Nem először játszunk ellenük, egyszer már le is győztük őket, és persze volt olyan is, hogy nagyon rossz lett a vége. Most nem érzem úgy, hogy ez utóbbi benne lenne a levegőben. Szerintem egy nagyon szoros meccset fogunk játszani, ami mindkét oldalra eldőlhet.

Fekete Róbert tapasztalatára nagy szükség lesz a Rába ETO ellen Fotó: Zsedrovits Enikő

A teljes csapat a rendelkezésünkre áll, harcra készek vagyunk, és valami nagy dolgot szeretnének elérni. Ehhez maradéktalanul végre kell hajtani a taktikai utasításokat, és nem elhanyagolható a szerencsefaktor sem. Nagyon gyors embereink vannak, akik miatt villám kontrákkal tudunk játszani. Igazából ez a legnagyobb erősségünk. Mivel az ETO-ra is ugyanezt el lehet mondani egy nagyon kiélezett csatára számíthatunk.

Németh Péter is bizakodva várja az ETO elleni meccset.

- Én szeretek jó csapat ellen játszani. Nyilván minden sportember győzni akar, és jó ellenfelekkel, komoly megmérettetésen szeretne megküzdeni érte. Vezetőedzőnk alapos munkája nyomán sikerült jól feltérképezni az ellenfelet. A legfontosabb, hogy nem szabad nagyot hibáznunk, mert a győriek a pillanatnyi kihagyást is azonnal megbüntetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!