Sport

2016.10.12. 20:15

Gond nélkül vették be a végvárat a női vízilabdázóink

Eger - A papírforma alapján a győzelemért ugrott medencébe szerdán késő este a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata a bajnokság harmadik fordulójában.

Gallai Péter

A legendás játékos, Biros Péter által edzett hazaiak már a meccs előtt kijelentették: a szezonban nekik nem olyan komoly csapattal, mint a Dunaújváros kell felvenni a kesztyűt. Nem is sikerült, kiütéses vendégsiker született.

ZF-Eger-EKE - DUE-Maarsk 5-16 (0-4, 3-5, 0-4, 2-3)
Dunaújváros: Kiss - Szilágyi 4, Menczinger 1, Gurisatti, Vályi V. 2, Huszti V., Somhegyi 1. Csere: Kasó (kapus), Vályi F. 1, Ziegler 2, Garda 1, Horváth 2, Huszti D. 1, Mchunu 1. Vezetőedző: Mihók Attila.
Gól emberelőnyből: 7/2, illetve 8/6.
Gól ötméteresből: 3/2, illetve 5/5.

Két és fél percet kellett várni a meccs első góljára, amit Somhegyi jegyzett, majd Szilágyiról szólt a hátralévő idő, ugyanis hintett három akciógólt - tehát alaposan bekezdtek az újvárosiak.

A második negyed elején Vályi Vanda irigyelte meg Szilágyit, most ő lőtt két gólt zsinórban (0-6), ami után érkezett az egri szépítés. Mivel a félidőre 9-3-as előnnyel mehettek a lányok, így izgalommentes folytatásra volt kilátás. Főleg, hogy a harmadik nyolc percben megint a DUE-Maarsk hengerelt, újabb négy találatot szerezve, és egyet sem kapva már tízzel mentek Menczingerék. Majd az előnyhöz a lefújásig még egyet hozzátettek.

A lányokra szombaton óriási rangadó vár, ugyanis a címvédő, a döntőben a dunaújvárosiakat legyőző Újpest otthonában játszanak tv-s meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!