Sport

2016.09.30. 19:35

Új elnökség a Dunaferr SE-nél

Dunaújváros - A Dunaferr Sportegyesület szeptember 29-én tartotta tisztújító közgyűlését, ahol megválasztották az új, héttagú elnökséget, valamint az öttagú felügyelőbizottságot is.

Várkonyi Zsolt

Az egyesület közgyűlésén megválasztott elnökségi tagok közül valamennyien száz százalékos támogatottsággal került be a testületbe.

A Dunaferr SE új elnöksége. Dunaújváros részéről: Kovács Judit (DVG Zrt. igazgatósági tagja).

ISD Dunaferr Zrt. részéről: Kozma Gyula (Lemezalakító Kft. gyárvezető).

Birkózó szakosztály részéről: Mátyás Gábor.

Kajak-kenu szakosztály részéről: Pető Zsolt (Euroshow Kft. ügyvezető igazgató).

Röplabda szakosztály részéről: Vass Zoltán (Ferrobeton Zrt. vezérigazgató).

Torna szakosztály részéről: Kopasz László (hideghengermű gyárvezető).

Úszó szakosztály részéről: Kis Attila (De-Plano Kft. ügyvezető igazgató).

A felügyelőbizottság megválasztott tagjai: Balogh László, Balogh Lászlóné, Juhászné Bruzsa Marianna, Schneider Vilmos és Tóth Andrea.

Mátyás Gábor a régi-új elnök nyolc éve vezeti az egyesületet Fotó: Zsedrovits Enikő

A csütörtöki rendkívüli elnökségi ülésen az elnökségi tagok az érvényben lévő alapszabály szerint egyhangúlag megválasztották a Dunaferr SE ügyvezető elnökét Mátyás Gábor személyében, aki már nyolc éve látja el közmegelégedésre feladatát. A kiváló sportember ma is aktívan versenyez, nem is akárhogyan, hiszen legutóbb a finnországi veterán birkózó világbajnokságon, a 69 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet szerzett.

A régi-új elnök mandátumának meghosszabbítását követően így nyilatkozott lapunknak:

- Az egyik elsődleges szempont az volt, hogy a megkezdett munka folyamatosságát biztosítsuk. Az alapszabályunkat legkésőbb február 10-ig át kell dolgoznunk a törvényi előírásoknak megfelelően. Az alapszabály módosítás ezt követően strukturális változásokat is fog hozni az egyesület munkájában. Kőkemény munka vár ránk. Az új elnökségi tagoknak is határozott elképzeléseik vannak.

Közismert, hogy a hatvanöt éve alakult Dunaferr Sportegyesületben jelenleg a birkózás, a kajak-kenu, a röplabda, a torna és az úszó szakosztály szerepel. Több országos bajnokkal, válogatott versenyzővel rendelkeznek, többen közülük olimpiai-, vb- és Eb helyezettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!