Sport

2016.07.19. 20:05

Az új igazolásokkal biztosítottnak látszik a dunaújvárosiak stabil védekezése

Dunaújváros - Ezen a héten újabb két játékossal erősödött az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép-csoportjára készülő Dunaújváros PASE együttesének kerete.

Gróf András

Csehi Tamás és Blatt Pál után ismét két olyan labdarúgó igazolt az alakuló dunaújvárosi gárdához, akiknek meghatározó szerepet szán a szakvezetés. Az egyik újonnan érkező az 1996. február 18-án született Csendes Péter, akinek belső védő a posztja. A százkilencvennégy centiméter magas játékos nagy előnyt jelent majd a kapu elé ívelt labdák hárításánál. A fiatalember a pályafutása során megfordult a Vasas és az Újpest utánpótlás-csapataiban, míg a 2015/2016-os bajnoki esztendőben az ESMTK és a Bicske együttesében futballozott. Az őszi szezonban nyolc mérkőzésen lépett pályára az NB III Közép-csoportjában szereplő ESMTK gárdájában, tavasszal pedig tizennégyszer volt kezdő a Fejér megyei első osztályban vitézkedő bicskei együttesben.

Király Bence
Fotó: dpase.hu

A védelemben és a középpályán egyaránt bevethető Király Bence 1995. február 20-án született. Korábban játszott a Puskás Akadémia FC és a Videoton utánpótlásában is. Az előző két bajnoki esztendőben a Videoton második számú csapatának meghatározó játékosa volt. Megbízhatóságára jellemző, hogy a 2014/2015-ös NB III-as bajnoki évben huszonkilenc alkalommal volt kezdő, míg a legutóbbi harmadosztályú pontvadászatban harminc alkalommal volt a kezdőcsapat tagja.

Csendes Péter

Az eddigi érkezők elsősorban a védekezés stabillá tételében tehetnek majd sokat a pályán. A tervek szerint ezen a héten két felkészülési mérkőzést játszik a dunaújvárosi együttes, ahol lehetőség nyílik további játékosok tesztelésére. Azonban a további próbázóknak már nem sok idő áll a rendelkezésükre, hiszen augusztus 6-án megkezdődik az NB III-as bajnokság. Az idénynyitón a Dunaújváros PASE együttese a Budafoki MTE gárdáját fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!