Sport

2016.05.31. 14:32

Such, az Országgyűlési Hivatal főigazgatója a befutó

Such Györggyel, a Magyar Jégkorong Szövetség új elnökével beszélgettünk miután rögtön megválasztását követően tartott egy villámértekezletet dr. Kolbenheyer Zsuzsanna alelnökkel, Kovács Zoltán főtitkárral és a Magyar Jégkorong Szövetség szintén újonnan alakult elnökségével.

„Nagy megtiszteltetés elfoglalni ezt a pozíciót. Köszönöm mindazoknak, akik rám szavaztak és belém vetették a bizalmukat. Azt tudom csak ígérni, hogy mindent megteszek azért, hogy ne csalatkozzanak" - kezdte az icehockey.hu-nak adott nyilatkozatát az MJSZ újonnan megválasztott elnöke. „Nagy megtiszteltetés elfoglalni ezt a pozíciót. Köszönöm mindazoknak, akik rám szavaztak és belém vetették a bizalmukat. Azt tudom csak ígérni, hogy mindent megteszek azért, hogy ne csalatkozzanak" - kezdte az icehockey.hu-nak adott nyilatkozatát az MJSZ újonnan megválasztott elnöke.

„A terveket illetően annyit lehet már tudni, amit most átbeszéltünk a főtitkár úrral, hogy a legelső tervezett elnökségi ülésen végigvesszük a folyamatban lévő ügyeket. Nem tudom, hogy mik vannak olyanok, amelyek döntést igényelnek. Ezzel párhuzamosan próbáljuk az évkezdéssel kapcsolatos ügyeket sorra venni és döntéseket hozni, illetve azokat a fontos stratégiai kérdéseket, amilyen irányba később az elnökség az egész magyar jégkorongsportot akarja irányítani.

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség új elnöke fantasztikus lehetőségeket lát. Fotó: www. mjsz

Erre vonatkozóan azért nem tudok további részleteket, hiszen ez egy testületi döntés eredménye lesz. Csak azt tartom fontosnak, hogy legyen egy ilyen irányelv kitűzve."

A sportvezetőt természetesen megkérdeztük arról is, mi adta a legnagyobb lökést számára, hogy elvállalja a pozícióval járó feladatokat.

„A magyar jégkorongsport fantasztikus lehetőségek előtt áll. Egyrészt egy gyönyörű, dinamikus, izgalmas és rendkívül népszerű sportág, amely ráadásul - paradox módon - annak ellenére, hogy kiesett az A-csoportból, szakmailag és népszerűsége tekintetében is a csúcsán áll, és nemcsak a férfi és női válogatott tekintetében, hanem szinte minden korosztályos válogatott tekintetében is. Úgyhogy minden lehetőség adott, hogy a magyar jégkorongsport tovább tudjon fejlődni, és ehhez, ha megfelelő szakmai és anyagi kondíciókat mellé tudjuk rendelni, akkor ezeket a sikereket meghaladó örömökben lesz részünk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!