Sport

2016.03.04. 20:50

Veszélyzónák!

Dunaújváros – Amíg a pályán a csapatok küzdöttek, az egyetemi nagyelőadóban tanulságos előadások sora várta a fiatal hallgatóságot.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokában rendezték meg a III. Középiskolás Futsal Kupát, amely az alábbi mottóval várta a csapatokat és kilátogató, főként középiskolás diákokat: Együtt a jövőtökért! A sportrendezvényre nyolc dunaújvárosi középiskola adta le nevezését. A bajnokság különlegessége volt, hogy Dunaújváros és a régió rendvédelmi szervezetei (Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, Sárbogárdi Rendőrkapitányság, mentősök, tűzoltók, BV-dolgozók, NAV) ismételten bekapcsolódtak a kupaküzdelmekbe és saját kis tornán mérték össze erejüket.

A sportolás, illetve az érmek éskupák mellett (fenti képünk)fajsúlyos előadások is várták a fiatalságot az egyetemen. Fotó: Ady Géza

A mérkőzés és előadásdömpinget pénteken reggel dr. Varga Péter dandártábornok, Fejér megyei főkapitány nyitotta meg a campuson. A könnyed és sportos megnyitó után jóval kellemetlenebb kérdésekkel szembesítette hallgatóságát Kőhalmi László törzszászlós, az Őrangyalok nélkül című tanmeséhez kapcsolódóan. A mozi egy tipikusnak is mondható diszkóbalesetet mesél el, amelynek a végállomása: kórház, temető, a vétkesek pedig a börtönben kötnek ki. Nem egy szép történet. Az ifjú közönség vélhetően vette az adást, hiszen egy körkérdésre együttesen felelték, ittasan nem ülnek a kormányhoz.

Mindennek a jogi következményeiről tartott beszámolót dr. Vizi Gabriella ügyészségi ügyész, aki részletesen elmagyarázta, milyen szankciókkal számolhatnak azok, akik ittasan vagy bódult állapotban okoznak balesetet.

A folytatásban már Csesztregi Tamás igazságügyi szakértő tartott előadást „Rendhagyó kémiaóra” címmel. A szakember felidézte, 2010 óta egyre nagyobb arányban vannak jelen a hazai drogpiacon az úgynevezett dizájner drogok, amelyek hatalmas kockázatot jelentenek a fogyasztóknak, hiszen gyakran a dílerek sem tudják, mit is árulnak. A szakember szerint a jogalkotás csak üldözi a problémát, hiszen szinte az előállítók napról napra változtatják a veszélyes szerek összetételét, így minden egyes szerhasználat kiemelt kockázatot jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!