Sport

2015.11.20. 20:11

Esélyt sem adtak a Fradinak

Dunaújváros - A Ferencvárost fogadta a DAB jégkorongcsapata a MOL Ligában. Az Acélbikák 4-1-re verték a fővárosiakat.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák Ferencvárosi TC 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Vezette: Halassy, Rencz, Abonyi, Váczi.

DAB: Duschek Rasulov (1), Smith 1, Azari 1, Peterdi (1), Vazan 1 Lencsés, Hruby, Borbás (1), Busbacher 1 (1), McCann Léránt (1), Dörök, Németh (1), Szepessy B., Revák Pál Z., Mátyásy, Magosi, Odnoga. Edző: Lee Gilbert.

Ferencváros: Budai Erdélyi, Hietamaki, Dubek, Fliszár (1), Rafaj Suoraniemi, Pál Zs., Manninen, Tendler 1, Kiss G. Lévai, Valecko, Horváth, Kovács, Papp Cs. Üveges, Schellin. Edző: Greg Lindqvist.

A Dunaújvárosi Acélbikák az első lőtt góljuknak örülnek Fotó: Zsedrovits Enikő

Közhelyszerűen mondhatjuk: hatpontos mérkőzés volt a tegnapi, hiszen mind a két csapat a rájátszásba szeretne jutni, amihez legalább a hatodik helyet meg kell szerezni az alapszakaszban a tabellán. Mivel a két csapat a mérkőzés előtt a 7-8. helyet foglalta el (a DAB volt a hetedik) tényleg nagyon fontos mérkőzésről volt szó. Ennek ellenére nem estek egymásnak a játékosok, mondhatnánk azt is, óvatos duhajok voltak. Ebből a duhajkodásból az Acélbikák jöttek ki jobban az első haramadban. Vazan szerezte meg a vezetést a 6. percben, két perc múlva emberhátrányban voltak a dunaújvárosiak, Azari Zsolt lépett ki, kinézett jobbra, mintha passzolni készülne, majd kilőtte a bal alsó sarkot. A DAB látványosan játszott, voltak támadások, amikor szinte körbejáratták a Fradi harmadában a korongot. A 14. percben Busbacher ugyancsak egy szép akció végén meglőtte szokásos gólját, és máris 3-0 volt az állás.

A második harmad futballnyelven szólva többnyire mezőnyjátékkal telt el. A csapatok kapartak, de a játék nem hozta tűzbe a közönséget. Egy pillanatig dejavu érzésünk lehetett, a DAB emberelőnyénél kilépett Tendler, Duschekre vezette a korongot, majd higgadtan a hálóba helyezte a korongot. A Fradi ettől egy kicsit felpörgött, de nem volt veszélyben az Acélbikák kétgólos előnye.

A harmadik játékrészben pedig azután végérvényesen bebiztosították győzelmüket a hazaiak, pontosabban Smith, aki megszerezte csapata negyedik gólját. Miután ebben a harmadban több gól nem született, a DAB 4-1-es győzelemmel korcsolyázhatott le.

A Dunaújvárosi Acélbikák legközelebb november 22-én, vasárnap 18.15 órakor játszanak a MOL Ligában, amikor a MAC csapatát fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!