Sport

2015.09.14. 16:03

Indulás öt csapattal - A DASE három együttest küld a megyeibe

Dunaújváros - Ebben a bajnokságban a DASE sportegyesület öt asztalitenisz-csapattal indul a nemzeti és a megyei bajnokságokban.

Jankó Árpád

A DASE egyesületet nem kell bemutatni olvasóinknak, hiszen 1989-ben alakult meg városunkban több, különböző klub szakmai utódaként. Az első csapat, a DASE I pedig eljutott oda, hogy tavaly csak egy ponttal maradt le az NB I-et jelentő bajnoki címtől.

Az NB-s csapatok kezdték az évadot. A tavalyi ezüstérmes NB II-es együttes Bihercz Tamás, Nemes Szilárd, Furka Attila, Mizsei Máté és Mizsei Tamás felállásban elsöprő fölénnyel verte meg a Hévíz gárdáját. Bihercz, az első számú játékos tapasztalatszerzés céljából átadta helyét a még ifista Mizsei Tamásnak. Szép gesztus volt ez tőle.

DASE I – Hévíz II 18-0

Győzött: Bihercz1/1, Nemes 4/4, Furka 4/4, Mizsei M 4/4, Mizsei T. 3/3, Bihercz – Nemes, Mizsei – Mizsei pár 1-1.

A tavalyi bajnok NB III-as csapat bemutatkozását nagy várakozás előzte meg, mert teljesen átalakult a gárda. Ezúttal mutatkozott be Kada István mellett Fógel Szilárd, Novák Zoltán és Darnai Tamás. Gondot pedig Farkas László váratlan megbetegedése okozott. Felesleges volt az idegeskedés, mert végül a csapat kiválóan szerepelt. A hibátlanul teljesítő Fógel Szilárd vezérletével fölényesen nyert a most feljutott Ácsi Kinizsi csapata ellen.

Ez egy győztes csapat. Bihercz Tamás, Nemes Szilárd, Furka Attila, Mizsei Máté, Mizsei Tamás és dr. Hanák Tamás csapatvezető Fotó: Amatőr felvétel

DASE II – Ácsi Kinizsi 14-4

Győzött: Fógel 4/4, Kada 4/3, Novák 4/3, Darnai 4/2, Fógel - Kada. Novák-Darnai pár 1-1.

A DASE asztaliteniszezői- nek sportköri elnöke külön örült annak, hogy az önkormányzati támogatásból vásárolt új asztalokat ilyen nagyszerű győzelmekkel sikerült felszentelni.

– Természetesen annak is nagyon örülök, hogy a fiatalítás, az átalakítás is kiválóan lezajlott, és építkezünk tovább. Két senior és egy ifista csapattal pedig részt veszünk a megyei bajnokságokban. Vagyis van létszám mindehhez. A három megyei együttesünk majd szeptember végén kezdi a bajnokságot. A lányok pedig a fiúkkal együtt szerepelnek majd a megyei férfimezőnyben – nyilatkozta dr. Hanák Tamás elnök.

Azt is megtudtuk tőle, hogy véleménye szerint az NB II-es mezőny kétfelé szakad majd. Az első négyhez tartozó Nagykanizsa, Pécs, Dunaújvárosi Főiskola és a DASE közel egyforma képességűek. – Az NB III-ban szereplő fiatal együttesünktől tisztes helytállást várok. Legyenek egy masszív középcsapat. Valamennyi csapatunk felkészülten várt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!