Rácalmási pünkösdhétfő

2024.05.21. 17:30

A Passió, amelyet az égiek is kegyeikbe fogadtak

Május 20-án 15 órai kezdettel, idén XI. alkalommal rendezték meg a rácalmási Janko­vich-kúria Turisztikai és Rendezvényközpont belső udvarán a Passiót, a Jézus kálváriáját megelevenítő produkciót. A keresztény hagyományok megőrzése, egyúttal az ünnepek megújítása fonódik egybe a települési összefogással színre vitt passiójátékban.

Török Tímea

A Passió előadást az égiek is kegyeikbe fogadták, ugyanis csodálatos, kora nyári időjárás fogadta az érdeklődőket pünkösdhétfőn. Az idei, tizenegyedik alkalommal megrendezett Rácalmási Passió az előző évekhez hasonlóan ismét nagy sikert aratott a közönség körében. Az előadást a már hagyományos helyszínen a Jankovich Kúria Rendezvényközpont belső udvarán tartották. A közel hatvan fős szereplőgárda korhű jelmezekben és kiváló színészi játékkal elevenítette meg Jézus kereszthalálát. Az előadásban évről évre változtatások történnek, így az idén is újításokkal gazdagodott a darab.

A Rácalmási Passió misztikus hangulata, a hiteles karakterformálás és a korhű díszletek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a közönség egy lélekemelő élménnyel gazdagodjon. Az előadás összerakott, nívós műsora nemcsak szórakoztató, de mélyebb értelmet is közvetít, és minden évben több és több embert vonz a térségből, hogy részese lehessen ennek az egyedülálló élménynek.

Az előadás sikerét jól mutatja, hogy a nézőtér zsúfolásig megtelt, és a közönség vastapssal jutalmazta a művészeket. A Rácalmási Passió és Betlehemes Közösség kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az előadás valóban átélhető legyen a nézők számára, és évről évre újabb dimenziókat kapjon. A rendezvény ingyenesen látogatható, és mindenkit arra ösztönöz, hogy vegyen részt ebben a példátlan élményben, amely talán életük egyik legmeghatározóbb kulturális élményévé válhat.

Az alkotók Szabó Sipos Barnabás, Jászai Mari-díjas színművész – művészeti vezető, Tausz-Tóth Mariann – zenei rendező, a Rácalmási Glória Kamarakórus, Várai Áron (Góbé-, és Korinda zenekar), Gulácsi Anita, Gulácsi Zoltán, Tausz Krisztián, a Jézust megformáló: Kiss Viktor festőművész valamennyi szereplő  ismét lenyűgöző teljesítményt nyújtott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában