Sport

2015.09.04. 14:44

A Fabó Éva Sportuszodába érkezik a Magyar Úszó Szövetség vezérkara

Dunaújváros - Szombat délelőtt ismét a Fabó Éva Sportuszodába érkezik a Magyar Úszó Szövetség vezérkara, ahol kiemelt helyszínként a Jövő Bajnokai program régiós felmérőjét rendezik meg. Ez lesz a szezon első rendezvénye.

Gallai Péter

Az eseményen képviselteti magát Dunaújváros önkormányzata is, ami remek alkalom lehet arra, hogy a szövetség képviselőivel találkozhassanak a város vezetői. A kilenc órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődő eseményen a tervek szerint a MÚSZ részéről Gyárfás Tamás elnök, dr. Szabó Tünde általános és dr. Sós Csaba szakmai alelnök, valamint az elnökségi tag és utánpótlás kapitány, dr. Hargitay András vesz részt, valamint a legrutinosabb magyar úszóbíró, a MÚSZ szakfelügyelője, Sass Katalin.

Bene Vera, a Dunaferr-DVSI szakosztályvezetője, aki egyben a Jövő Bajnokai program Közép-Dunántúli Régiójának vezetője is lapunknak elmondta, harminc fiatalt várnak a dunaújvárosi felmérőre. Közülük heten Weiter Dávid, Szlobodnyik Dávid, Kállai Botond, Hegedűs Kristóf, Böde Laura, Lack Bianka, Decsi Dorina a dunaújvárosi klub tagjai.

Dr. Hargitay András (j) a júliusi eseményen, most újra érkezik

- Minden régiónak minden hónap első szombatján van az aktuális felmérője, az itt elért időeredményeket aztán összesítik, így alakul ki az országos összrangsor. Mivel az új szezonnak ez lesz az első ilyen tesztje, s hosszabb pihenőről térnek vissza a fiatalok, nem lehet számítani kiugró eredményekre, de ez ilyenkor megszokott. A szövetség vezetése azért érkezik a délelőtt kilenc és tizenegy óra között rendezett felmérőre, mert minden hónapban van egy kiemelt helyszín, most mi leszünk a megtisztelő figyelem középpontjában - tette hozzá Bene Vera.

A szövetség tehetséggondozó programja három éve indult, jelenleg nyolc régióból kétszáznegyven 2001 és 2004 között született fiú és lány tartozik ebbe az elit kötelékbe. A sűrű rostán kiválasztott gyerekek régiónként harmincan minden támogatást megkapnak, hogy eredményesen szerepelhessenek a 2017-es magyarországi junior világbajnokságon.

Egyébként tavaly novemberben az összrégiós versenyt rendezték Dunaújvárosban, szintén a MÚSZ vezérkarának, klasszis sportolók jelenlétében. Júliusban pedig Kiss László felnőtt kapitány és dr. Hargitay András vezetésével tartottak edzést és egészségügyi felmérést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!