Sport

2015.06.24. 17:24

Roland a nyolc között - Vajon folytathatja-e jövőre a Bánki középiskola súlylökő csapata a munkát?

Dunaújváros - Már az az eredmény is nagyszerű sikernek számított, amikor a dunaújvárosi Bánki középiskola súlylökői remekeltek a diákolimpia megyei döntőjében.

Jankó Árpád

Az meg ezt a sikert is felülmúlta, mikor Csongrádi Roland 14.16 méteres eredménnyel egyedül bejutott az országos döntőbe. Márpedig az egyéni fináléba bekerülni egy olyan iskola tanulójának, akinek ellenfelei szinte kivétel nélkül profi módon felkészült súlylökők, nagy dolog. Ugyanis ezen a szinten már nívós atlétikai klubokban edződő, komoly sportpályafutás, jövő előtt álló diáktársak várták a budapesti döntő versenyét.

Roland becsülettel, szorgalommal készült az ötkilós súllyal az országos versenyre, amelyet Budapesten, az Ikarus pályáján rendeztek meg. A Bánki iskola atlétája tizenhét döntőbe jutott ellenféllel küzdött meg. Az első három lökés alapján máris volt miért örülni, mert Csongrádi Roland nyolcadikként, de mégiscsak bekerült az első nyolcba, ami rendkívül fontos előjátéka volt a döntőnek. Ezt követően még három dobása következett, de sajnos nem sikerült előrébb jutnia. A 13.36-os eredménnyel megmaradt a nyolcadik helyen. Tehát a nagyon áhított célt, a hatodik helyet ezúttal nem sikerült elérni. Ennek ellenére valóban jogos Roland dicsérete.

Csongrádi Roland bejutott a legjobb diák súlylökők közé. Fotó: Ady Géza

Kemény munkával, komoly edzésekkel és természetesen a tanulással is végigvitt tanév után a diákolimpia döntőjében elért eredmény mindenképpen megsüvegelhető. Nagyon erős ellenfelei voltak, olyan kiváló körülmények között gyakorló, sportoló egyesületi tagok, akik nagy előnnyel és a végén nagy fölénnyel rendelkeztek. Már csak ezért is kiválónak mondhatjuk a bánkis diák döntőbeli helytállását a megyei sikert követően.

Papp Péter tanár-edzőnek és a Bánki középiskola súlylökő csapatának kijár a dicséret. Jövőjük azonban nagyon bizonytalan. Ismeretes, hogy az iskola elköltözik, és ebből adódik a nagy kérdőjel: lesz-e majd lehetőség arra, hogy az új helyen ezt a Dunaújváros sportjában különlegességnek számító súlylökő-csapatot megmentsék, hogy tovább működhessen?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!