Sport

2014.08.05. 19:00

Hét szezon alatt tizenhárom bajnoki cím volt a termése

Vladimír Babic, a Dab.Docler utánpótlás-csapatainak vezetőedzője. 2003 óta dolgozik Magyarországon. Egy kétéves kitérőt leszámítva mindig Dunaújvárosban. A napokban napközis rendszerben edzőtáborozik a fiatalokkal a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Munkatársunktól

– Hétévesen kezdtem el jégkorongozni Topolcsányban, Szlovákiában. A hoki mindig is az első számú sport volt nálunk. Topolcsány egy harmincezres város épp, innen most is öten játszanak az NHL-ben, a világ legjobb ligájában. – kezdi el a jégkoronggal való találkozását Vladimír Babic, a Dab.Docler utánpótlásának vezetőedzője.

– Ifjúsági korosztályig játszottam, ötvenöten voltunk a csapatban, viszont csak huszonnégyen maradhattunk. Mindig is profi hokis akartam lenni, de reálisan láttam, játékosként nem tudok majd eljutni a legmagasabb szintekre, ugyanakkor mindenképpen a sport mellett akartam maradni. Játékos pályafutásom befejezése után, 1997-ben egyből elkezdtem edzősködni, 1998-ban C-licenszet szereztem, és az ottani U12-es és U14-es korosztályoknál dolgoztam, kiváló szlovák szakemberek keze alatt. 2003-ban azután jött egy lehetőség és Magyarországra jöttem – azóta élek itt.

Vladimír Babic az egész dunaújvárosi utánpótlást irányítja. Kedd délután a szuperminikkel és a minikkel jégen edzett (Fotó:Ónodi Zoltán)

A szakembertől megtudtuk még, hogy 2006-ban megszerezte a szlovák B-licenszet, és hogy diplomamunkáját a 2005/2006-os Dunaferr SE junior csapatáról csináltam, amellyel veretlenül nyertek bajnokságot.

– 2003-tól hat éven keresztül Dunaújvárosban dolgoztam, hét szezon alatt tizenhárom magyar bajnoki címet szereztünk az itteni korosztályokkal, tízet másodedzőként, hármat vezetőedzőként könyvelhettem el. 2006 után két éven keresztül Zalaegerszegen dolgoztam, szép időszak volt az is az életemben, de nagyon nagy örömmel mondtam igent 2011 nyarán, amikor Azari Zsolt, a DabDocler elnöke megkeresett Dunaújvárosból. Egy új egyesület irányításával új korszak kezdődött akkor, komoly fejlesztési tervekkel, és remek ambíciókkal.

A DAB előkészítő csapata délután már szárazon végezte a gyakorlatokat (Fotó: Ónodi Zoltán)

A beszélgetés végén Babic fontosnak tartotta megjegyezni, szerencsésnek érzi magát, hogy itt Magyarországon tizenhárom év alatt olyan remek szakemberekkel dolgozhatott együtt, mint Spisak Róbert, Dusán Kapusa, Vladimír Matejov, J.P. MacCallum, Henry Acres, Szilassy Zoltán, Jonas Johnson és természetesen Stephan Lundh.

– Tőlük rengeteget tanultam, s az ő segítségükkel sikerült szélesítenem a jégkorongos látókörömet, s az edzői személyiségemet, ami remélem a javamra válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!