Sport

2014.07.20. 15:45

Balog és Takács Eb induló

Szombaton befejeződött az úszók országos bajnoksága, amelyet érmekkel zárt a Dunaferr-DVSi csapata, akik közül Balog Gábor és Takács Krisztián is utazhat a németországi Európa-bajnokságra.

Gallai Péter

Szombaton Takács Krisztián 100 méter gyorson szerzett ezüstérmet, miután végig nagy csatát vívott legnagyobb riválisával, Kozma Dominikkel, aki végül fél másodperccel nyert a dunaújvárosi sprinter előtt. 100 méter háton a másik Dunaferr-DVSI Eb induló aspiránsa, Balog Gábor szerepelt a döntőben. Gábor, ahová rajta kívül még egy magyarnak, Földházinak sikerült bejutnia, a többiek mind külföldiek voltak. (Az ob nyílt volt, tehát bárki benevezhetett, még iráni úszók is indultak, de a bajnoki sorrendnél értelemszerűen csak a hazaiak időeredményeit rangsorolták). Nos, Gábor remek futamot ment, végig harcban volt az első helyért, de azt végül tizenhárom százados előnnyel az olasz Ciccarese szerezte meg, Balog másodikként csapott a célba – azaz ő lett a magyar bajnok. A futam erejét jelzi, hogy a lengyel Európa-bajnok és vb második Kawecki csak a hatodik lett, de olyan szoros volt a befutó, hogy még az utolsó is egy másodpercen belül volt a győzteshez képest. A 4x100 méteres Dunaferr-DVSI vegyesváltó pedig a negyedik helyen végzett, Balog, Szöllősi Martin, Takács, Simon Dávid összeállításban.

Takács Krisztián száz méter gyorson második lett, az ötvenet pedig már korábban megnyerte (Fotó: waterface.hu)

Az ob-n tartotta elnökségi ülését a Magyar Úszó Szövetség, amelyen az elnökség ezután elfogadta Kiss László szövetségi kapitány előterjesztését az augusztus 13. és 24. között esedékes berlini Európa-bajnokságra utazó válogatott csapatról. Eszerint öt női és tizenkét férfiúszó alkotja az együttest, míg a nyíltvízi csapatban három női és négy férfiversenyző kapott helyet. A csapatban ott van Balog és Takács is, akik egyaránt három-három számban indulnak. Gábor 50, 100 és 200 háton, Krisztián pedig 50 és 100 gyorson és 50 pillangón indulhat.

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke a jövőről is szólt; elmondta, hogy a Jövő Bajnokai program hét régiója – köztük a dunaújvárosi Bene Vera által irányított is – egy-egy kisbuszt kap a szövetségtől, amely a programban résztvevő, a 2017-es junior vb-re és a 2021-es FINA vb-re készülő fiatalok megfelelő szállítását szolgálja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!