Sport

2014.05.25. 19:15

Kajak-kenu Világkupa: Vassék dobogóra állhattak

Remek magyar eredményekkel zárult a vasárnap befejeződött kajak-kenu Világkupa, a Dunaferr SE versenyzője, Vass András bronzérmes lett C-2 1000 méteren, az ifjúsági korú Hajdu Jonatán pedig C-2 200 méteren jutott a fináléba, ahol hetedik lett párjával.

Gallai Péter

Storcz Botond vezetőedző elvárásait alaposan túlteljesítette a magyar együttes, hiszen végül hét arany-, hat ezüst- és hét bronzéremmel zárta a péntektől vasárnapig tartó Világkupát. S ami még örömtelibb: több érem Dunaferr SE, illetve dunaújvárosi, de jelenleg más egyesületben evező sportoló nevéhez fűződik.

C-2 1000 méteren a szombati döntőben két magyar egységért szoríthattunk Vasbányai Henrik és Mike Róbert ugyan csak az utolsó ötven méteren verte vissza a német duó támadását, de a győztesek ismét bizonyították, hogy jó úton haladnak a felkészülésben. – A rajtunk végre összeállt, így az elején nem kell belefeszülnünk. Az idény elején járunk és erre az alapra lehet építkezni – mondta Vasbányai Henrik.

Csattanóként másik egységünk, az idén először összetérdelő győri Varga Dávid és a Dunaferr SE-t képviselő Vass András is érmet lapátolt össze. A fiúk elképesztő csatát vívtak az oroszokkal a harmadik helyért, végül a célvonalnál beborulva, egy tizedmásodperccel értek be Shtokalov és Pavlov alkotta duó előtt.

A C-2 eredményhirdetése, a dobogóra két magyar egység is felállhatott. A Dunaferr SE-t erősítő Vass András (jobbról a második) Varga Dáviddal lett harmadik (Fotó: MKKSZ/Szalmás Péter)

– Nem tudtuk már megtartani a hajót, és elsőre jónak tűnt a borulás, de annyira ki voltunk fulladva, hogy nehéz volt megkapaszkodnunk – fogalmazott a partra érve Varga Dávid.

– Ez volt az első versenyünk Dáviddal, ez a harmadik hely jó visszajelzés, remélem izgalmassá tudjuk majd tenni a hazai válogatót Henrikék ellenében – tette hozzá Hubik András tanítványa, Vass András.

Devecseri Ádám a kenu négyessel szerzett bronzérmet (Fotó: MKKSZ/Szalmás Péter)

Fiatal férfi kenu négyesünk sem távozott üres kézzel: Sarudi Pál, a dunaújvárosi, de győriként induló Devecseri Ádám, Forgó Christopher és Androkity Marcell bronzérmes lett.

Khaut Kristóf (elöl) és Hajdu Jonatán pacsizik – előfutamból másodikként kerültek be a döntőbe (Fotó: MKKSZ/Szalmás Péter)

K-4 500 méteren a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kárász Anna és Vad Ninetta négyes hatalmas fölénnyel nyert. Közülük Kárász Anna szintén Dunaújvárosban nevelkedett. A kenu kettesek 200 méteren az U23-as korosztályt képviselő Khaut Kristóf, valamint az ifjúsági korú, Dunaferr SE versenyző, Hajdu Jonatán – aki Molnár Gergely edző tanítványa – remek versenyzéssel beverekedte magát a vasárnapi döntőbe, ahol végül a hetedik helyen futottak be a célba. Teljesítményük mindenképpen megsüvegelendő, hiszen a felnőttek mezőnyében sikerült az olimpiai távon a legjobbak közé bejutniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!