Sport

2013.12.06. 20:09

A Dunaferr-DVSI felnőtt úszói az Eb-re készülnek

Dunaújváros – Mozgalmas napok elé néznek a dunaújvárosi úszók.

Gallai Péter

Az utánpótlás a hétvégén több megmérettetésen is szerepel, a két válogatott pedig a rövidpályás Eb-re utazik hétfőn.

Kezdjük a pénteki eseménnyel, ugyanis ekkor ugrott medencébe Közép-Európa legjobb junior úszóinak rendezett szerbiai versenyen a magyar csapat tagjaként Farkas László, a Dunaferr-DVSI serdülő bajnoka, és 200 mellen az ötödik helyen végzett. Szombaton pedig kettős szereplés vár a fiatalokra: ötvennyolc fővel a tatabányai Mikulás Kupán úszik az egyik csapat, a régióválogatottak pedig a székesfehérvári központban méretik meg magukat.

Farkas László egy nemzetközi korosztályos versenyen bizonyított Szerbiában, fotó: Ady Géza

A jövő bajnokainak első komoly felmérésén a Magyar Úszó Szövetség jóváhagyása alapján 200 vegyesen és egy általuk választott úszásnemben, 100 méteren kell indulniuk. Mint Bene Vera, a dunaújvárosiak szakosztályvezetője örömmel újságolta: ebbe a csapatba az edzői jelentés alapján Dort Bence, Barócsai Petra, Weiter Dávid, Böde Laura, Decsi Dorina és Varró Réka mellé újabb három újvárosi került be, Lack Bianka, Szlobodnyik Dávid és Kállai Bendegúz,

Mindeközben a felnőtt válogatott hétfőn utazik a dániai rövidpályás Eb-re. A magyar csapat tagja a Dunaferr-DVSI két olimpikonja, Balog Gábor és Takács Krisztián. A kontinenstornára hatalmas mezőny jön össze, negyven ország 559 versenyzőjét nevezte. A magyar válogatott is rekordnagyságú, huszonhat tagú csapattal indul. Külföldi világversenyre – az olimpiákat leszámítva – még sohasem utazott ilyen nagy létszámú delegációnk. Ugyanakkor a LEN által megküldött nevezési listák alapján egyértelmű, hogy minden eddiginél élesebb versengésre kell számítani: a vezető nemzetek szintén gigantikus csapatokkal képviseltetik magukat. S még egy érdekesség, az aktuális Európa ranglista alapján a Százhalombattán aranyérmes, 4x50-es Dunaferr gyorsváltó Dániában a harmadik helyen érne célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!