Sport

2013.09.20. 19:25

Fehérvár-Dunaújváros: Mindkét csapat alaposan felkészült

Vasárnap ismét bajnoki következik az első osztályú női kézilabda-bajnokságban. A Dunaújvárosi Kohász csapata Fehérváron játszik megyei rangadót.

Jankó Árpád

Mátéfi Eszter, a dunaújvárosiak szakvezetője a Fradi szerdai legyőzését a régi nagy BL-csapat produkciójához hasonlította. Ám gyorsan hozzátette, a múltból nem lehet megélni, az élet megy tovább.

– A vasárnapi fehérvári találkozó most is rangadónak számít, igazi presztízs csata ez. Elemeztük az FKC játékát, s láttuk, hogy nagyon gyors kézilabdát játszanak. Sokat futnak, és erre fel kell készülnünk. Tavaly a párharcokból a fehérváriak kerültek ki győztesen, épp ideje annak, hogy valamit törlesszünk. Szeretném, ha a Ferencváros elleni remek formánk megmaradna, vagyis kemény, hatásos védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel, támadásban pedig kombinatív, lendületes játékkal rukkoljon ki a csapatom – nyilatkozta a vezető-edző. Rádl Tímea jól ismeri a fehérvári együttest, annak erősségét és gyengéit is.

– Abból kell kiindulni, hogy a védekezéssel fogjuk megalapozni a támadásokat. Ezzel sok újat nem mondok, hisz a fehérváriak is hasonlóan gondolkodnak. Vagyis az a csapat nyer majd, amelynek játékosai pontosabban, lelkesebben, kevesebb hibával játszanak. Remélem, ezek mi leszünk. Mindig szoros mérkőzéseket játszottunk egymással, de sokszor egy kicsivel alulmaradtunk. A rossz sorozatunknak egyszer vége lesz, talán most vasárnap. Mi mindenesetre azon leszünk, bár nagyon nehéz dolgunk lesz idegenben Tilingerék ellen – mondta a játékos.

Vasárnap feltétlenül szükséges a szerdaihoz hasonló kapusteljesítmény Vig Vivientől (Fotó: Onodi Zoltán)

Az biztos, nagy csatát vív majd egymással a két Fejér megyei gárda.

Nemcsak a dunaújvárosi, hanem a fehérvári együttes is erősödött nyáron. A spanyol válogatott, Európa-bajnok Benzal Nuria, Kiss Éva, a már említett átlövő, Tilinger Tamara, a rendkívül rutinos Siti Eszter, vagy akár Mayer Szabina képes megkeseríteni az ellenfél dolgát, főképp a székesfehérvári csarnokban. Egyszóval: élvezetes, izgalmas bajnoki mérkőzés következik a megyeszékhelyen.

Fehérváron is nagyon készülnek a rangadóra.

– Mint mindig, várhatóan most is nagy harcot hoz majd a két szomszédvár találkozója, mert ne feledjük, ez megyei rangadó, annak meg mindig különleges tétje, hangulata van. A Dunaújváros megmutatta eddig is, hogy milyen erő van benne az idei bajnokságban. Tudjuk, néhány kifejezetten klasszis játékosukra is különleges figyelmet kell fordítanunk. Nagyon várjuk az összecsapást, és reméljük rangadóhoz méltó jó mérkőzést láthatnak a nézők vasárnap. Természetesen mindenki győzni akar majd, de bízom benne, hogy mi jobban, és így a végén okunk lesz majd az örömre – mondta Pal Oldrup Jensen, az FKC mestere.

Mindenki győzni akar majd, de bízom benne, hogy mi jobban, és így a végén okunk lesz majd az örömre – mondta Pal Oldrup Jensen, az FKC mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!