Sport

2013.09.10. 17:27

Csapatépítés közben örömteli pontszerzések

Ahogy az első csapat, a juniorok is sikeresen kezdték az új bajnokságot. A nyitányon, Veszprémben (23-29), és legutóbb itthon, a Vác ellen hazai csarnokban is nyertek (28-27).

Jankó Árpád

Az első idegenbeli találkozón hat góllal voltak jobbak a dunaújvárosi lányok a veszprémieknél. Ez pedig komoly bravúrt jelent. Horváth Tibor edző is elégedett az eddigi teljesítménnyel.

– Két mérkőzés eltelt, és örömmel látom, hogy a gyakorolt játékelemekből egyre több „visszaköszön” a bajnoki találkozókon. De még hosszú időt vesz igénybe a csapatépítés. hat új játékos érkezett az akadémiánkhoz. Orosházáról Molnár Beatrix, Ulmann Bernadett jött. Keszthelyről Kovalszki Beáta, Jaksics Rebeka Ajkáról, Dunaföldvárról Facskó Petra igazolt a Kohászhoz. Rendkívül tehetséges kapus is nálunk folytatja. A veszprémi Csiszár Ramona bennünket választott. De a szintén Veszprémből érkezett Ács Anna már az elsős csapatban is szerepelt. Természetesen a régiek méltatásáról sem feledkezett el a szakvezető. Boldizsár Bianka, Orbán Zsófia és Kemény Dóra, Tolvaj-Sebestyén Rapi is nélkülözhetetlen a csapatban. 

– Látható, hogy a védekezésünk kezd összeállni, s Szabó Janka beállításával az irányítás fontos feladata is megoldódott. Eddig három átlövővel rendelkeztünk, és a játék szervezésére, irányítására nem volt megfelelő játékosunk. A tempóváltás is egyre gyakrabban sikerül – röviden így értékelte az eddigi tapasztalatokat Horváth Tibor.  

Azt is megtudtuk a szakvezetőtől, hogy a Kohász juniorjai két évvel fiatalabbak más csapat játékosainál. Ez pedig azt jelenti, hogy legalább egy év múlva nagyon erős lesz ez a gárda. Természetesen, ahogy a felnőttek, a juniorok is szorgalmasan készülnek a következő bajnoki fordulóra, ami szeptember tizenharmadikán lesz. A dunaújvárosi csapatok Debrecenben szerepelnek. A hajdúsági kirándulás komoly állomást jelent, hiszen köztudott, hogy a debreceni utánpótlás-nevelés magas színvonalú. Két győzelemmel kezdett a juniorok csapata is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!