Sport

2013.07.17. 22:00

Győzni, több szinten is

Fejér megyének két jó jégkorongcsapata van. Igaz, egy idő óta csak ritkán vívják meg ádáz presztízscsatáikat, hiszen más bajnokságban játszanak. Ma megnézzük, miként, kikkel készül a DAB.Docler a szezonra?

Silye Sándor

A dunaújvárosiak nagy reményekkel várták a döntést, befogadja őket az EBEL Liga, vagy sem? Ennek érdekében a székhelyüket is áttették volna a fővárosba. Végül nem nyertek bebocsájtást. Most, nem sokkal a rajt előtt felvették a liga csapatai közé az olasz Bolzano legénységét. Mit mond erről Azari Zsolt, a Dab.Docler elnöke?

- A Bolzano a magyarnál erősebb bajnokság topcsapata, erős osztrák gyökerekkel, hétezer fős csarnokkal. Ezzel mi nem tudunk versenyezni. De vannak objektív akadályok is. Hiába költöznénk Budapestre, még nem bizonyítottuk, hogy ebben a városban van annyi potenciál nézőszámban, ami megérné az EBEL-nek, így ez kockázati tényező. Szakmailag is meg kell őket győzni arról, hogy érdemes minket felvenni. Nehéz helyzetben vagyunk, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy bebizonyítsuk, érdemes bennünk megbízni - jelentette ki a vezető.

 

Aki azt is elmondta a jégkorongblog.hu-nak, hogy a Lundh, Johnson, Smith edzőtrió vezetésével meg akarják nyerni a MOL Ligát a junior bajnokságot. Öt utánpótlás csapatuktól, amelyek a szlovák, az osztrák bajnokságban indulnak, helytállást várnak. A DAB az Interkontinentális Kupa második köre C csoportjának ad otthont, a nyertes Dániában folytatja.

Ami a játékosállományt illeti: Erdélyi visszavonult (24 évesen!), Kiss Dániel a Sapához igazolt, Chvatal, Michalik távozott, Stern Hunor befejezte. Az első újvárosi igazolás: Henrich Jabornik, a kiváló felépítésű bekk 190 cm, 98 kg , aki mindvégig utánpótlás válogatott volt Szlovákiában, három A csoportos világbajnokságon járt.

Szakolcán született, most először igazol el a HK 36 Skalicától. A 28 éves Victor Lindgren 56 mérkőzésen bizonyított a tavalyi szezonban, hosszabbítottak vele, miként a 27 éves szlovák hátvéddel, Peter Hubával, de a csapat játékosa maradt a kiváló kapus, Peter Sevela is. Új kapusként a lett Janis Kalnins is csatlakozott az újvárosiakhoz. Jó hír, hogy a csapat zöme megmaradt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!