Sport

2013.01.15. 21:28

Nem kell a Sapának a válogatott csatár - Ladányi hazatér?

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-szakosztálya kedden morális okokra hivatkozva felbontotta Ladányi Balázs szezon végéig érvényes szerződését. Ladányi tudomásul vette a menedzsment döntését.

Agárdy Csaba

Az talán túlzás, hogy a kedden bombaként felrobbantott hír megrázta a magyar "jégkorongtársadalmat", az viszont nem, hogy elég komoly hullámokat vert. S persze mint minden ilyen bomba, ez is elindította az ilyenkor szokásos találgatáscunamit, mindenek előtt arról, hogy hol folytatja a szezon még hátralévő részét a magyar jégkorongsport egyik legmagasabban jegyzett játékosa. Talán még az újszölött dunaújvárosiaknak sem új, hogy Ladányi Balázs, aliasz Godó "a miénk", vagyis itt kezdte pályafutását, s az sem titok, hogy amióta nem az Acélbikákat erősíti, sok szurkoló álma, hogy ez csak átmeneti állapot, s mint az Aranybikák egyik ikonja, egyszer (többször) még az utódokat segíti újabb diadalra...

Az Acélbikákkal szerzett (s Dunaújvárosban mindmáig utolsó) bajnoki címet 2002 márciusában éppen a Fehérvár ellen ünnepelhette Ladányi Balázs, akikkel 2009 óta még hármat gyűjtött be. Nem kellett... (archív fotó: Lázár Zsolt)

Elsőként, a Sapa Fehérvár szakosztályigazgatóját, Ocskay Gábort kerestük meg, kérdezvén, mit tettek és  miért?

- Elképzelhető, hogy hozunk még játékost Balázs pótlására, ha találunk még a pontszámba beleférő csatárt január 31-ig. Beszéltem Balázzsal, elmondtam neki, sem a pályán nyújtott produkciója nem volt megfelelő, miként az öltözőben sem azt adta, ami egy meghatározó játékostól elvárható lenne. A játékosértekezleten, amelyen már nem volt ott a csatár, közöltem a  csapat tagjaival, hogy mások is kikerülhettek volna az együttesből, de most csak egy embertől búcsúztunk el. Annak is hangot adtam, hogy azt, amit hosszú évtizedeken keresztül felépítettünk, azt nem lehet ilyen teljesítménnyel lerombolni. Mert elképzelhető, hogy nem megy, de az akkor is elvárható, hogy szakadjon meg a pályán az ember a siker érdekében. Profi körülményeket biztosítottunk, ezért a szponzor, a szurkoló is elvárja, hogy professzionális produkciót nyújtsanak a  csapat tagjai - mondta Ocskay.

Természetesen megszólaltattuk a másik felet, Ladányi "Godó" Balázst is: mire gondolt amikor meghallotta a döntést, hogyan tovább, és mentálisan hogyan tudja feldolgozni a történteket?

- Nem éreztem leforrázva magam, amikor szembesültem a ténnyel, hiszen már voltak üzengetések a médián keresztül. Sőt, hétfőn este már egy dunaújvárosi ismerőstől hallottam, hogy elküldenek... Hogy igazságtalannak éreztem-e a "kiválasztásomat"? Ezzel nem tudok mit kezdeni, amit igazságtalannak éreztem, az a döntés indoklása volt, nevezetesen az, hogy morális okok miatt búcsúztak el tőlem. Ezt ferdítésnek érzem, de nem szeretnék kommentárt fűzni hozzá. Így döntöttek, számomra az a feladat, hogy megtaláljam azt a csapatot, amellyel fel tudok készülni a világbajnokságra, mert immár a vb a legfontosabb. Elismerem, az utóbbi hónapban megcsappant az önbizalmam, de arról sem szeretnék beszélni, hogy miért nem ment úgy a csapattal a szekér mostanában, mint gondoltuk. Ennek számos oka lehet, de ezekkel én nem szeretnék foglalkozni.

A válogatott csatár kedden még még nem tudta, hogy mit hoz a sors, mi lesz vele:

- Dunaújvárosból megkerestek, mint ahogy több helyről is, lehet, hogy visszatérek a szülővárosomba. De az sem lehetetlen, hogy külföldön folytatom.

Megkerülhetetlen az ügyben a Dab.Docler elnökének, Azari Zsoltnak a véleménye a kialakult helyzetben: - Nagyon örülnénk, ha Ladányi visszajönne a nevelőegyesületébe. Felvettük a kapcsolatot, de konkrétumokról még nem beszéltünk. Mi nyitottak vagyunk, örülnénk, ha meg tudnánk egyezni. Az biztos, mától nálunk edz a csatár, ez persze nem jelent még semmit. Mint korábban másoknak, akik Dunaújvárosból elkerültek, s nem volt csapatuk, vagy külföldről itthon voltak szabadságon, neki is megadjuk azt a lehetőséget, hogy edzésben maradjanak. Godót is szívesen látjuk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!